Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ακτοπλοΐκό αδιέξοδο στο βορειοανατολικό Αιγαίο



Κάθε πέρυσι και καλύτερα

Πρόταση της NEL για συνδυαστική ακτοπλοϊκή κάλυψη Σάμου και Ικαρίας τρεις φορές εβδομαδιαίως, αναμένεται να εγκρίνει το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά οι τοπικές κοινωνίες συνεχίζουν να «βράζουν».

 

"Εμπρός - πίσω" στον τομέα της ακτοπλοΐας, αφού επιχειρείται η δρομολόγηση, για να καλυφθεί το πραγματικό κενό στη γραμμή, πλοίων που πρόσφατα αναστάτωσαν τις τοπικές κοινωνίες στο βόρειο - ανατολικό Αιγαίο, με τις "περιπέτειες" που τους υποχρέωσαν να ζήσουν.Η "άγονη γραμμή" της δεκαετίας του ΄70, "ξαναζωντανεύει". Επιστολές δημάρχων, ψηφίσματα φορέων, κινητοποιήσεις νησιωτών, αναμένεται να συνεχιστούν, καράβια σύγχρονα, οικονομικά προσιτά, ασφαλή, μάλλον θα αργήσουν να φανούν στην άκρη του κάβου.
'Οπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:

από πρόσφατη καταγγελία επιβατών που παρουσίασε το enet 

από πρόσφατη καταγγελία επιβατών που παρουσίασε το enet "Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, αναμένεται –σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ– να δώσει το «πράσινο φως» στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και στη θυγατρική της «Σι Λινκ Φέρις» προκειμένου να πραγματοποιήσει με τα πλοία της «Θεόφιλος» και «European Express» συνδυαστικά δρομολόγια, ώστε η Σάμος και οι Φούρνοι να εξυπηρετούνται τρεις φορές την εβδομάδα από Πειραιά. Ήδη για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιου Μπούσιου με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτική Πολιτικής Νίκο Ζωΐδη, ενώ έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σημειώνεται ότι η ΝΕΛ με σημερινή επιστολή της προς το υπουργείο Ναυτιλίας και τους βουλευτές των κομμάτων, ζητούσε την έγκριση των συνδυαστικών δρομολογίων υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Σάμος και οι Φούρνοι θα εξυπηρετούνται τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς και ότι παράλληλα θα εξασφαλίζεται πλήρως η σύμβαση του βορείου Αιγαίου, με δύο δρομολόγια από Καβάλα και ένα από Θεσσαλονίκη.



πιπλέον αναφέρει ότι θα εξασφαλίζεται τρεις φορές την εβδομάδα η σύνδεση Ικαρίας και Φούρνων με Θεσσαλονίκη και Καβάλα αντί μιας μόνο σύνδεσης Ικαρία-Καβάλα που αναφέρει η σύμβαση. Παράγοντες της ακτοπλοΐας αναφέρουν ότι, αν το υπουργείο Ναυτιλίας εγκρίνει τελικά τα συνδυαστικά δρομολόγια για τη ΝΕΛ, η εταιρεία θα εξοικονομήσει τεράστιο κόστος από τα καύσιμα, ενώ θα εξυπηρετήσει και καλύτερα τις τοπικές κοινωνίες των νησιών.
Σημειώνεται ότι λόγω προσωρινής ακινητοποίησης του πλοίου «European Express» της ΝΕΛ από κλιμάκιο επιθεωρητών, τη γραμμή της Σάμου και της Ικαρίας, εξυπηρέτησε προσωρινά το «Blue Star Ιθάκη» της Blue Star Ferries. Το ένα δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/1/2014 και το άλλο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01/02".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου