Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Η υποαπασχόληση και η ανεργία "θερίζει" αλλά ο Βρούτσης...πανηγυρίζει





1 στις 2 προσλήψεις αφορούν μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση
Για τα... πανηγύρια κυριολεκτικά ο υπουργός Εργασίας, θριαμβολογεί κάνοντας λόγο για αποκλιμάκωση της ανεργίας μέσω της ισχνής αύξησης των προσλήψεων τον Ιούλιο που πιστοποιεί το ηλεκτρονικό σύστημα "Εργάνη", ενώ τα ίδια τα στοιχεία μαρτυρούν μεγάλη αύξηση της... υποαπασχόλησης!
Σε μια περίοδο όπου η περιστασιακή - εποχική απασχόληση κατά παράδοση αυξάνεται κυρίως στον τουριστικό κλάδο, οι αναγγελίες πρόσληψης ήταν κατά 13.275 θέσεις περισσότερες από τις απολύσεις τον Ιούλιο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου, μία στις δύο προσλήψεις την ίδια περίοδο (αλλά και από την αρχή του 2014) αφορά ευέλικτη θέση εργασίας. Τον Ιούλιο, το 51,7% των προσλήψεων αφορά ευέλικτες μορφές (μερική και εκ περιτροπής). Όμως και σε επίπεδο επταμήνου, η πλήρης απασχόληση είναι στο 53,16%, το 34,33% αφορά μερική απασχόληση και το 12,51% εκ περιτροπής.
Σύμφωνα με το υπουργείο, σε επίπεδο πρώτου επταμήνου του έτους (Ιανουαρίου - Ιουλίου) δημιουργήθηκαν 189.572 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας. Κατά το υπουργείο, πρόκειται για επίδοση σημαντικά υψηλότερη από αυτή του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2013 (91.611 θέσεις εργασίας) και την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου από το 2001 μέχρι σήμερα. 
Στη δήλωσή του ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης σημείωσε πως "η μισθωτή απασχόληση αυξάνεται, ενώ και το ποσοστό ανεργίας, παρ' ότι βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου