Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΕΓΙΝΕ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


Με τον αγωνιστικό παλμό των μαθητών λυκείου και όχι μόνο ,  πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία στη χώρα της Νάξου σήμερα Κυριακή 19-02-2012 .Οι μαθητές έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι το μνημόνιο είναι ο εφιάλτης των μελλοντικών τους ονείρων και ότι ο δρόμος τους σαν μαθητές και κατόπιν φοιτητές δεν βγάζει πουθενά παρά σε ανεργία η στην καλύτερη περίπτωση σε ένα εξευτελιστικό μισθό που θα διεκδικήσει ο καθένας τους όταν μετά από θυσίες πνευματικές και υλικές καταφέρει και βγει από μια ανώτερη η ανώτατη σχολή.Τα φρέσκα μυαλά και η δύναμη των μαθητών είναι  η ελπίδα για το μέλλον ,στο οποίο θα δώσουν μάχες για να το κατακτήσουν ,και αυτό το ξέρουν καλά πλέον.
Πάλι έλαμψαν με την απουσία τους οι λεγόμένοι φορείς που θα έπρεπε να στηρίζουν τους μαθητές,αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ(τοπική tv,τοπικό ράδιο,αλλά και τα διαφορα blog και site) που έχουν βέβαια σαν πρώτα θέματα την αποκριά το καρναβάλι και διάφορα άλλα ανώδυνα θεματάκια ....ενώ θα έπρεπε να ήταν το πρώτο  θέμα για όλη την κοινωνία της Νάξου .

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω......
Το πανό των μαθητών τα λέει όλα....
Μπράβο στα παιδιά





































6 σχόλια:

  1. Giati vre panmegiste den moytzoyroneis ta prosopa ka afinis ton kafe malaka na dimioyrgisi provlima sta pedia sto melon?
    Tis dike sas fatses tis moytzoyronete omos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε ρε καλλιτέχνη πάρε το πινέλο και σβήσε κάνα πρόσωπο!
    Έχει δίκιο ο από πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς όλους τους καλλιτεχνόφιλους που έχουν πρόβλημα με το μουτζούρωμα ή με τις κουκούλες. Ας τις φορέσουν όσοι το χρειάζονται, ή όσοι γουστάρουν να κρυφτούν. Εδώ δεν μουτζουρώνουμε ούτε για το αυτονόητο, ούτε για το δικαίωμα ειρηνικής έκφρασης ατόμων που υπερασπίζονται τις ελευθερίες τους. Δεν έχουμε ποτέ μουτζουρώσει δικά μας πρόσωπα παρά μόνο όταν τις φωτογραφίες τις παίρνουμε ήδη με αυτό το αποτέλεσμα. Και να είσαι σίγουρος το πρόβλημα που θα δημιουργήσει στα παιδιά στο μέλλον δεν είναι αυτό.

      Διαγραφή
  3. Αν τα μόνα σχόλια που έχουν να κάνουν κάποιοι για την συγκεκριμένη δημοσίευση ειναι για το μουτζουρωμα των προσώπων των παιδιών και το δήθεν πρόβλημα που θα τους παρουσιαστει στο μέλλον,(θάθελα παρεπιπτόντως να μας πούν συγκεκριμένα τι εννοούν με την φράση > )τότε εχω την εντύπωση ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από το <>όπως επικαλούνται και οχι μονο δεν βλέπουν το δάσος αλλά ουτε καν το δένδρο.Τα πεντακάθαρα πρόσωπα των παιδιών είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους μας ,τα οποία δεν έχουν τίποτα περισσότερο να φοβηθούν παρά μόνο την άγρια επίθεση που δέχονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα....Τέλος,οι μαθητές έχουν άποψη , γνώμη και μπορούν να διακρίνουν το σωστό από το λάθος και ότι αυτό συνεπάγεται.Επίσης δεν έχουν την ανάγκη ,από εμάς που έχουμε όλοι λίγο πολύ ευθύνη για την σημερινή κατάσταση,'''Άλλωστε δεν χρειάζονται συμβουλές, μπορούν να κανουν λάθη και μόνα τους... '''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοι που θέλουν να διαμορφώσουν ενα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας είτε ηθελημένα είτε άθελα τους,γράφοντας για δήθεν προβληματα μαθητων στο μέλλον,απο την έκθεση τους στον φωτογραφικό φακό...,ενώ η ανεργία η φτώχεια και η ανέχεια που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον δεν είναι ζήτημα ,τους καλώ να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματια στο πανό των μαθητών και θα πάρουν την απάντηση:ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ - ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .Μπράβο στα παιδιά.Συνεχίστε είμαστε όλοι μαζίσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tis fapes i tin timoria poy exei na faei enas poy einai mesa stin poria apo ton fasista -pasoko-sintiritiko patera toy etsi kai to mafi tis exete ypologisi i nomizete oti ola ta pedia exoyn gonis san kai esas poy kala kanete gia emena alla ante na to exigisis stoys stokoys toys gonis toy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή