Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

20 χρόνια Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης Φ.Φλώρακα στη ΝάξοΤα 20 δημιουργικά χρόνια του γιορτάζει το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης της Φιλίππας Φλώρακα στη Νάξο με έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Φουαγιέ του Δημαρχείου, ενώ το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια αστρονομική βραδιά. 
Έκθεση από 25 έως 30 Σεπτεμβρίου στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Νάξου

Καθημερινά: 10:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 μ.μ.


Εγκαίνια έκθεσης στο Φουαγιέ του Δημαρχειακού Μεγάρου και παράδοση διπλωμάτων στα παιδιά.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 μ.μ. 

“Γιορτή στη γειτονιά του ήλιου’’ - Αστρονομική βραδιά για παιδιά.
Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος - Παράρτημα Νάξου
Ομιλία και παρουσίαση διαφανειών από το Λεονάρδο  Χατζηανδρέου, Πυρηνικό Φυσικό.
Επίδειξη της σελήνης μέσο τηλεσκοπίου από τον Γιάννη  Σέρβο,τεχνικό υπολογιστών .
Στο χώρο της έκθεσης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 5-8 μ.μ. και
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11-2 π.μ.                                       

Συμβουλευτική γονέων (όρια οικογένειας)  από το Δημήτρη Φλώρο Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή, Μ.Δ./ Middlesex University of London.
Στο χώρο του Εργαστηρίου 

Η Φιλίππα Φλώρακα και το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης

Πήγα  Δημοτικό Σχολείο στο Δανακό. Δάσκαλος ο προικισμένος Σπύρος Κουμελάς. Με βάζει να ζωγραφίσω την Νάξο, πάνω στο βράχο, στο χωματένιο προαύλιο του σχολείου. Η πρώτη μου επαφή με τα πινέλα...η συνέχειά μου.

  
Τώρα παίρνω τα δικά μου παιδιά από το χέρι και τα οδηγώ στη γνώση και την ελευθερία της Τέχνης που κατέχω από την εμπειρία που μου προσέφεραν, τα παιδιά, 20 χρόνια τώρα.

20 χρόνια Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης που η αισθητική καλλιέργεια,ο εμπλουτισμός της φαντασίας με την αλήθεια που είναι κάθε παιδί, η τόνωση της δημιουργικότητας, η σημασία της ομάδας, μα κύρια η ελευθερία που μας παρέχει η ενασχολησή μας με την Τέχνη, είναι ότι προσπαθούμε να μπολιάσουμε στις ψυχές των παιδιών.
 
Συνεργαζόμαστε με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Τate Modern Λονδίνου,το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου  
το Πανεπιστήμιο του New Castell.

Συμμετέχουμε σε Παννελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς μας, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.

 
  • Έργα των παιδιών έχουν εκτεθεί στο Μ . Ε . Π. Τ. και σε πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας, στην Galery Tate Modern Λονδίνου, στα Πανεπιστήμια του New Castle, 
  • New Jersey.
  • Λειτουργούν τμήματα Θεάτρου και Γλυπτικής.
  • Το Θέατρο, συμπληρώνει την έκφραση και την δημιουργικότητα. Συνταιριάζει τις ίδιες απόψεις μας στο τρόπο μετάδοσης της τέχνης.
  • Η Γλυπτική επεξεργάζεται το Ναξιακό Μάρμαρο με τους ενήλικες μαθητές.
  • Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς,γονείς,γίνονται καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.Κατασκευή παραδοσιακών Μουσικών οργανών, παραμύθια από ντόπιους παραμυθάδες,μουσικές συμμετοχές στις γιορτές του εργαστηρίου με τους  Λουδοβίκο των Ανωγείων, Μαρίζα Κωχ,  Άγγελο Μιχελή, παρουσιάσεις βιβλίων, ψυχοσωματικά εργαστήρια είναι δράσεις που οργανώνουμε.
  • Τμήματα ενηλίκων.

ΠΗΓΗ:http://www.cycladesvoice.gr/?aid=56300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου