Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ






ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7ΜΜ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΜΑΜΑΛΟ (ΟΔΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)


ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Ξημερώματα της 18 Σεπτέμβρη 2013, τα τάγματα εφόδου της  Χ.Α. με επικεφαλής τον φασίστα Ρουπακιά,  δολοφόνησαν  τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του αντιφασιστικού κινήματος το κράτος υιοθετεί τότε τον  «αντιφασισμό» και διώκει την Χρυσή Αυγή, κλείνοντας στη φυλακή πολλά από τα στελέχη – δολοφόνους  της, ακολουθώντας όμως απελπιστικά αργούς ρυθμούς στην δικαστική διαδικασία που έχει οδηγήσει σταδιακά σχεδόν όλα τα καθάρματα εκτός φυλακής.  Γίνεται έτσι φανερό ακόμα και στους πιο καλόπιστους ότι ο φασισμός όχι μόνο γεννιέται και υποθάλπτεται από το σύστημα αλλά είναι κομμάτι του.
Δύο χρόνια μετά, η ημέρα αυτή, μέρα μνήμης και αντίστασης για εμάς, συμπίπτει με μια περίοδο πολιτικής κρίσης και αστάθειας. Είναι δύο ημέρες πριν τις εκλογές που κάλεσε «η πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του συριζα για να επιβεβαιώσει τη συνέχεια των μνημονίων που φέρνουν ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτώχεια, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις, καταστροφή του φυσικού πλούτου και του περιβάλλοντος. Μιας εκλογικής διαδικασίας που όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου αντιμετωπίζει με αδιαφορία, απογοήτευση και απαξίωση.
Ταυτόχρονα, σε μια συγκυρία όπου καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες δολοφονούνται στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης .  Μιας  Ευρώπης που η πολιτική των κρατών της, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού, δημιουργεί τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και κατά συνέπεια το κύμα των προσφύγων.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό της οικονομικής, πολιτικής και ιδεολογικής κρίσης το ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος. Γι’ αυτό και ο αγώνας ενάντια στους φασίστες είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Είναι  αναπόσπαστο κομμάτι των ταξικών και κοινωνικών αγώνων αλλά και της πάλης ενάντια στο σύστημα που προωθεί τη λήθη και την ανοχή στην εξαθλίωση.  Είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον αγώνα για μια κοινωνία αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και ελευθερίας.  Ένας αγώνας που δίνεται καθημερινά στους δρόμους, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης και όχι στα κοινοβούλια και τις κάλπες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7ΜΜ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΑΝΤΙΜΑΜΑΛΟ», ΟΔ. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


                                                                                                                                       ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑΞΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου