Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση από το Ίδρυμα Rosa Luxemburg για τη Χ.Α.

Σε μια προσπάθεια για καλύτερη ενημέρωση του κοινού όσον αφορά τη φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, το ίδρυμα Rosa Luxemburg δημιούργησε φυλλάδιο με λεπτομέρειες για τη σύσταση,  την ιεραρχία, την εγκληματική δράση και τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ακολουθεί μικρό απόσπασμα από το υλικό που μάζεψε η οργάνωση.
''Στη λεγόμενη «δίκη της Χρυσής Αυγής» εξετάζονται 4 μεγάλες υποθέσεις. Στη δικογραφία περιέχονται και πολλές άλλες («συσχετιζόμενες υποθέσεις», βλ. παρακάτω, στο 4), οι οποίες δικάζονται ή πρόκειται να δικαστούν ξεχωριστά σε άλλα δικαστήρια. Οι υποθέσεις αυτές εντάσσονται στη δίκη γιατί στηρίζουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
1. Eπίθεση κατά Αιγύπτιων ψαράδων
Πέραμα, 12.6.2012, νύχτα.

Ομάδα από μέλη της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να σπάσουν τα ξύλινα παντζούρια και τα τζάμια της μονοκατοικίας όπου μένουν Αιγύπτιοι αλιεργάτες, φωνάζοντας «θα σας γαμήσουμε τη μάνα που σας γέννησε» και «θα μάθετε η Χρυσή Αυγή τι είναι». Αφού δεν τα καταφέρνουν, ανεβαίνουν στην ταράτσα και επιτίθενται με ξύλα και σιδερένιους λοστούς στον Αμπουζίντ Εμπάρακ, που κοιμόταν εκεί. Τον τραυματίζουν πολύ σοβαρά στο πρόσωπο και στο κεφάλι προκαλώντας του βαριά κατάγματα, βαθιά θλαστικά τραύματα, οιδήματα και θλάση πνεύμονα.
2. Επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα
Πέραμα, 12.9.2013, νύχτα.

20 μέλη του ΚΚΕ γράφουν συνθήματα στην περιοχή. Ένα «τάγμα εφόδου» των τοπικών οργανώσεων της Νίκαιας, του Περάματος και της Σαλαμίνας, τους επιτίθεται οργανωμένα, τους εγκλωβίζει και τους χτυπάει με βία, με καδρόνια, γκλομπς και τσεκούρια, φωνάζοντας «γαμώ τα σπίτια σας, τις οικογένειές σας, τις αδερφές σας, κουμούνια θα πεθάνετε». Τραυματίζονται βαριά 9 μέλη του ΚΚΕ.
3. Δολοφονία Παύλου Φύσσα
Αμφιάλη, 17.9.2013, νύχτα.

Ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του δέχονται οργανωμένη επίθεση από ομάδα μελών της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας. Τους κυνηγάνε στο δρόμο κρατώντας μαδέρια και ρόπαλα. Φωνάζουν «κότες, ελάτε, θα σας σκοτώσουμε, θα σας σφάξουμε, θα πεθάνετε». Εξουδετερώνουν με χτυπήματα τους δύο φίλους του Φύσσα, και ενώ τον ίδιον τον κρατάνε τρεις, του επιτίθεται ο Γιώργος Ρουπακιάς και τον μαχαιρώνει δυο φορές στην καρδιά και μία στο μηρό. Ο Παύλος Φύσσας πεθαίνει επιτόπου. Ο Ρουπακιάς ομολογεί το έγκλημα.
4. Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
Στην τέταρτη υπόθεση κατηγορούνται 20 άτομα –ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα 2012–2015 (18 βουλευτές) και ακόμη 2– για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το άρθρο 187.1 του Ποινικού Κώδικα με το οποίο παραπέμπονται, ως εγκληματική οργάνωση ορίζεται η συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας, η οποία αποτελείται από τρία τουλάχιστον ή περισσότερα άτομα με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων που προβλέπονται είτε σε αυτοτελή άρθρα του Ποινικού Κώδικα είτε σε ειδικούς ποινικούς νόμους. Η μεταγενέστερη ένταξη ενός ατόμου ως μέλους της οργάνωσης εξομοιώνεται νομοθετικά με την εξαρχής συμμετοχή του σε αυτήν κατά τη σύστασή της.''


Μπορείτε να κατεβάσετε το φυλλάδιο από εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου