Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ μας δείχνουν τον δρόμο της εργατικής αυτοδιαχείρισης
Καταπληκτικό το ρεπορτάζ που έκαναν –και προβλήθηκε από την τηλεόραση Ε.Τ.3- ο Αντώνης Γαλανόπουλος και ο Χρήστος Αβραμίδης. (Κάτι ανάλογο δεν θα προβληθεί ποτέ από τα ιδιωτικά κανάλια)

Αναφέρετε στην προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ οι οποίοι χωρίς κεφάλαιο, πήραν το εργοστάσιο στα χέρια τους, συνέχισαν να παράγουν και κάνουν μια πρωτοποριακή προσπάθεια στην Ελλάδα που μας δείχνει το δρόμο της αυτοδιαχείρισης, αφού 13 μήνες τώρα, χωρίς αφεντικά, το εργοστάσιο εξακολουθεί να παράγει κάτω από εργατικό έλεγχο με υποδειγματική παραγωγική διαδικασία.

Με την ευκαιρία να θυμηθούμε παλαιότερη ανακοίνωση αυτών των εργατών:

Εμείς οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. εγκαταλειμμένοι από την εργοδοσία που μας χρωστάει τεράστια ποσά – δεδουλευμένα και υπερήμερα- αποφασίσαμε να κρατήσουμε το εργοστάσιο και να επιβιώσουμε, κόντρα σε αυτό που επιβάλουν οι καιροί της καπιταλιστικής κρίσης και των αντεργατικών μέτρων.

Μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και πλήρους οριζοντιότητας , προσπαθούμε δυο-μισή χρόνια τώρα (και ενώ όλη η κοινωνία υποφέρει ) να κρατηθούμε ζωντανοί, δυνατοί , με πλήρη ενέργεια και μακριά από τον φόβο της κατάθλιψης. Αποφασίσαμε μέσα σε αυτό το εργοστάσιο που έχουμε κατειλημμένο να κάνουμε αυτό που κυβερνώντες, καθεστωτικά ΜΜΕ και τα τσιράκια τους, θέλουν να πείσουν την εργατική τάξη πως είναι αδύνατο. Καταφέρνουμε να επιβιώσουμε και παράλληλα να επιβάλουμε μια λύση, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου κάτω από: «εργατικό έλεγχο της παραγωγής και αυτό-διεύθυνση μέσα από την συνέλευση των εργαζομένων».


             


πηγη:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8946.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου