Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ηitler: Ἑνας μακρινός..εξωτικός δικτάτορας (!)






Το όνομα Hitler γίνεται όλο και πιο...δημοφιλής μάρκα στην Ινδία! Το όνομα του Χίτλερ δεν ακουγεται, εκει, ασχημο, ουτε εχει, εκει, ..πικρή γεύση,  εφ οσον πολλοί δεν γνωρίζουν καν ποιος ήταν!


Το ονομα Hitler έχει γίνει ένα περιζήτητο εμπορικό σήμα στην Ινδία, γράφει η Bloomberg Businessweek. 

Το 2006 άνοιξε ένα καφε, το Hitler´s Cross”, («ο Σταυρός του Χίτλερ»), στη Βομβάη, και το 2011 άνοιξε μια αίθουσα μπιλιαρδου που ονομάστηκε ”Hitlers Den” "Το κρυσφύγετο του Χίτλερ", στη γειτονική πολη Nagpur. Οι ιδιοκτήτες και των δύο αυτων καταστηματων, δήλωσαν ότι το όνομα του Χίτλερ ήταν ενας πολος έλξης, αλλά το όνομα άλλαξε μετά απο την πίεση εβραϊκων ομάδων, γράφει το Bloomberg.




Στο Αhmedabad, ο ιδιοκτήτης καταστήματος ενδυμάτων που ονομαζοταν Χίτλερ, (αλλά αναγκάστηκε να αλλαξει την επιγραφη), ειπε οτι ήταν μόνο ξένοι που διαμαρτυρήθηκαν! Στην επιγραφη του κατάστηματος ενδυμάτων το i στο Ηitler είναι επίσης διακοσμημενο με ...σβάστικα! 
Οι ντόπιοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το όνομα του καταστήματος και λένε ότι ο Χίτλερ δεν έκανε κανενα κακο στην Ινδία!

Το Mein Kampf είναι...μπεστσέλερ και συχνά αυταρχικα ατομα, στην Iνδικη τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αποκαλουνται Χίτλερ!  

«Ο ηρωας Χίτλερ ειναι ερωτευμενος» είναι ο τίτλος μιας κωμωδίας, ενω μια ταινία για τις τελευταίες ημέρες του Χίτλερ ονομάζεται «Ο Γκάντι στον Χίτλερ», επειδη κάποτε ο Γκάντι έγραψε στον Αδόλφο Χίτλερ. Μια σαπουνόπερα, το "Hitler Didi" γνωρισε μεγαλη επιτυχία, και ο πρόσφατα αποθανών ηγέτης ινδουιστικου ακροδεξιου κόμματος, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Χίτλερ. 

H δημοτικότητα του Χίτλερ στην Ινδία δεν οφείλεται στον αντισημιτισμό, σύμφωνα με τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Gautam Buddha, του Νέου Δελχί, οπως ανέφερε το Bloomberg. Εξαρτάται, αντίθετα, απο την έλλειψη μαθηματων στην Ευρωπαϊκή ιστορία, στα σχολεία. Πολλοί δεν φαίνεται να μη γνωρίζουν ουτε τι είναι Εβραίος, ουτε ξερουν τιποτα για την Εβραικη ιστορια. Ο Χίτλερ είναι απλά ενας μακρινος εξωτικος δικτάτορας. (!)

Στο βαθμό που μαθαινεται η γερμανική ιστορία, εχει σχεση το οτι αν ο Χίτλερ δεν είχε αποδυναμωσει τη Βρετανική Αυτοκρατορία μέσω του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι Βρετανοί δεν είχαν φύγει ποτέ απο την Ινδία οικειοθελώς. Οι Εβραίοι της Ινδίας, περίπου 5300 άτομα, είναι από τους λίγους Εβραίους στον κόσμο, που δεν έχουν ποτέ διωχθεί από τους συμπατριώτες τους, σύμφωνα με τον ίδιο καθηγητή. 

Ένας από τους Eβραιους ηγέτες, στην Βομβάη, συμφωνεί και λέει στο Bloomberg ότι "ποτέ δεν έχουμε διωχθεί εδώ από οποιαδήποτε ομάδα, ούτε καν από τους μουσουλμάνους". Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου προσθέτει ότι η έλλειψη ισχυρής ηγεσίας στην Ινδία κάνει τους νεαρους Ινδους να ..θαυμάζουν τον Χίτλερ. 

πηγη:http://stovoreiostereomatiselva.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου