Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΣΟΥΗΔΙΑ: Διαφθορά μπροστά στα μάτια μας!



                


Συχνα προσπαθουμε να καταλαβουμε γιατι ο γνωστος, ο γειτονας, ο φιλος δεν θελει να δει, ή δεν καταλαβαινει, (παρα τα οσα βλεπει γυρω του), οτι ειναι θυμα ενος αναλγητου συστηματος και οτι οσα πολιτικα τεχνασματα και να επιχειρησει το συστημα, οσα αναχωματα και να βαλει μπροστα μας, το θεμα ειναι οτι παραμενει βρωμικο, αν και τελευταια αρχιζω να πιστευω οτι ενα μεγαλο ποσοστο των πολιτων αρεσκεται και πολυ μαλιστα να θρεφει αυταπατες!

Η αληθεια ειναι οτι μεγαλωνοντας κανεις μεσα σ ενα συστημα, δεν γνωριζει τι αλλες επιλογες εχει και οταν το ενδεχομενο της καταρρευσης των παντων, ειναι κοντα, πραγμα που βλεπουμε να γινεται τωρα σε πολλες χωρες, πολλοι συνεχιζουν να ...υπερασπιζονται το ιδιο συστημα που τους ληστευει!
Διαβαζοντας, παντως, ειδησεις διαπιστωνει κανεις, οτι το προβλημα ειναι διεθνες, φυσικα με διαφοροποιησεις, κατα τοπους, ομως η αληθεια ειναι οτι ο ανθρωπινος παραγοντας συμπιεζεται ολο και περισσοτερο, προς οφελος του κερδους! 

 

                      


Σ Ο Υ Η Δ Ι Α

Mτφ απο Αrbetaren

''Υπάρχει κάτι περίεργο με την εικόνα που εχουμε για τη χωρα μας, τη Σουηδια. Τα σφάλματα που βλέπουμε σε άλλες χωρες, εμείς οι ίδιοι τα αρνιομαστε μανιωδώς για τη δικη μας.

Ετσι ειναι με τη διαφθορά. Οι Σουηδικές εφημερίδες έγραφαν πολλα τοτε οταν ο Μπερλουσκόνι ηταν στην εξουσία και ελεγαν οτι ηταν προβληματικό όταν αυτος αγοραζε τα ΜΜΕ. Αλλά όταν η πολιτική ελιτ στη Σουηδία βοηθά τους φίλους της με την αγορά περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου σε χαμηλες τιμές τοτε δινεται πολύ λιγότερη προσοχή στο θεμα.
 
Την ίδια Τρίτη, που γράφω το αρθρο, (λεει η αρθογραφος), η επιτροπή υγείας και περίθαλψης του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Στοκχόλμης απόφασισε την αναθεση του Νοσοκομείου του Sankt Göran. Η αναθεση ενός νοσοκομείου έκτακτων περιστατικων είναι μια τεράστια συμφωνία, μοναδικη στο είδος της. 10  δισεκατομμυρια κορωνες αναμένεται να ειναι η αξια που θα πληρωσει η εταιρεία που θα το αναλαβει.

Οτι σχετίζεται με την περίπτωση, απο τη προσφορά μεχρι το θέμα των υπαλληλωνειναι απορρητο. Οι πληροφορίες ταξινομούνται και όταν οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης ενημέρωνονται σχετικά με τη σύμβαση, θα πρεπει πρώτα να υπογράψουν νομικώς δεσμευτική συμφωνία μη δημοσιοποίησης πληροφοριών. 

Είναι αυτονόητο ότι αυτοι που χάνουν εδώ είναι οι πολιτες.  Εμεις, που ειμαστε πιθανοι ασθενείς επειγοντων περιστατικων, εμεις, που θα πληρώσουμε τη ...γιορτη, με φόρους επί των κερδών μας, στερούμαστε τη διαφάνεια. Οτι οι κερδοσκοπικές εταιρείες καθολου δεν δουλευουν για τα χρήματα που πανε προς οφελος των ασθενων είναι προφανές. Τα κέρδη από την υγειονομική περίθαλψη πάντα πιέζονται εις βαρος του προσωπικου και των έξοδων των ασθενών.
 
Μια τετοια γιγάντια επιχειρήση ειναι βεβαια πιο εμφανης, αλλά το γεγονός είναι ότι ο κοσμος θα εξαπατηθει στη συνέχεια από εκείνους που με τη βοήθεια των φίλων τους, των πολιτικων, μπορουν να αγοράσουν σχολεία, εγκαταστασεις υγειονομικης περιθαλψης και άλλη δημόσια περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί!  
Μια σειρά από τέτοια παραδείγματα είναι το κέντρο υγείας, Serafen, που έχουμε γράψει για αυτό, παλιοτερα. Οι γιατροί που αγόρασαν το κέντρο υγείας το πήραν για λιγοτερο απο 700 000 κορωνες και στη συνέχεια το πουλησαν γρήγορα για 20 εκατομμύρια κορωνες! Ένας από αυτούς τους γιατρούς ήταν φίλος με τον Συντηρητικο Lars Joakim Lundquist, συμβουλο σε θεματα υγειας στη Στοκχόλμη.
 
Λέγεται συχνά ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την προνοια, ή για τις συντάξεις. Αλλά προφανώς νομίζουν οι πολιτικοί ότι μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά να χαριζουμε τη δημόσια περιουσία σε κερδοσκόπους που θέλουν να πλουτίζουν, γιατί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, ή ηλικιωμένοι.

Προφανώς οι πολιτικοί πιστεύουν ότι μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια να επιδοτούμε τη μεσαία τάξη που χρησιμοποιει ιδιωτικες υπηρεσιες και τρωει σε εστιατορια. 

Προφανώς οι πολιτικοί πιστεύουν ότι μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά να πληρώνουμε αναδοχους, προκειμένου να  παιρνουν εργατες που θα δουλευουν δωρεαν, υπο τη μορφή του λεγομενου ''Fas 3'' και με τη βοήθεια αυτών να θαψουμε τις συμφωνιες για συλλογικους μισθούς. Όλα αυτα τα κολπα και η διαφθορά μεσω φίλων συμβαινει ακριβώς μπροστά στα μάτια μας''!
(Ας τα ανοίξουμε κάποτε!)
 
πηγη:http://stovoreiostereomatiselva.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου