Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.

 

                                                                                                               
( Ο υποδιοικητής Μάρκος σαν γνήσιος απόγονος των "Μάγια" δίνει με τον δικό  του τρόπο την προσωπική του οπτική  για το μέλλον)

                                 

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από επιστολές του Μάρκος προς συντρόφους του και όχι μόνο...

               '' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.''

0 κόσμος όπως τον γνωρίζουμε σήμερα θα καταστραφεί. Συγχυσμένοι και απελπισμένοι, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να απαντήσουν στους διπλανούς τους όταν τους ρωτούν

<<Γιατί;>>. 
 Αρχικά, θα υπάρξουν αυθόρμητες κινητοποιήσεις, βίαιες και φευγαλέες. Κατόπιν θα έρθει μια ανάπαυλα που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να αναπνεύσουν με ανακούφιση

 (<<Ουφ! Πέρασε κι αυτό!>>).
Κατόπιν όμως θα έρθουν νέοι ξεσηκωμοί αλλά οργανωμένοι, γιατί σ' αυτούς θα συμμετέχουν συλλογικότητες με ταυτότητα.
Θα δουν τότε οι γέφυρες που καταστρέψαμε, πιστεύοντας ότι είχαν κτιστεί για να βοηθήσουν τους βαρβάρους, όχι μόνο δεν μπορούν να ξανακτιστούν αλλά ότι χρησίμευαν για να βοηθούν αυτοί οι ίδιοι.
Και θα πουν ότι έρχεται μια εποχή σκοταδισμού, θα το πουν όμως από φθόνο και μόνο, γιατί το φως που ισχυρίζονται ότι κατέχουν και διανέμουν δεν θα χρησιμεύει σε τίποτα σ' εκείνες τις συλλογικότητες που αποκτήσανε το δικό τους φως και που μ' αυτό και μέσα σ' αυτό προχώρησαν και θα προχωρήσουν.
Ο κόσμος πια δεν θα είναι ο ίδιος κόσμος.
Ίσως και να μην είναι καλύτερος. Αλλά θα έχει δοθεί μια καινούρια ευκαιρία να γίνει ένας κόσμος όπου η ειρήνη θα είναι δυνατόν να οικοδομηθεί με εργασία και αξιοπρέπεια, και όχι μια συνεχής πορεία ενάντια στο ρεύμα εν μέσω ενός εφιάλτη χωρίς τέλος.
 Και τότε, για να το θέσουμε ποιητικά, σ' έναν μισογκρεμισμένο τοίχο θα διαβάζεις αυτά τα λόγια του

                         Μπέρτολντ Μπρεχτ:
<<Εσείς, που θα βγείτε από τον μαρασμό όπου εμείς βυθιστήκαμε, όταν θα μιλάτε για τις αδυναμίες σας, σκεφτείτε λίγο τους σκοτεινούς καιρούς απ' όπου δραπετεύσατε. Αλλάζαμε χώρες σαν τα πουκάμισα μέσα από ταξικούς πολέμους, και απελπιζόμασταν εκεί όπου υπήρχε μόνο αδικία και κανείς δεν ξεσηκωνόταν εναντίον της. Κι ωστόσο, γνωρίζαμε επίσης ότι το μίσος ενάντια στην αδικία κάνει βραχνή τη φωνή. Δυστυχώς, εμείς που θέλαμε να προετοιμάσουμε τον δρόμο για την φιλία δεν μπορέσαμε να είμαστε φιλικοί. Εσείς, όμως, όταν έρθουν οι καιροί που ο άνθρωπος θα είναι φίλος του ανθρώπου, σκεφτείτε μας με επιείκεια>>.

Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικό
Εξεγερμένος υποδιοικητής Μάρκος
Μεξικό, Απρίλιος 2011.

   ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΜΟΣ


Εικονίδιο ειδοποίησης
Θα πρέπει να έχετε το Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο. Κάντε λήψη του από την Adobe.

sorry για τα τεχνικά προβλήματα του βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου