Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

2.500 μερίδες φαγητού για 25.000 άστεγους.....


                                                                
                                       
                                    Στους -4ο C δικαιούνται στέγη,

                              
                               στους -3ο C πεθαίνουν στους δρόμους

                                            
                                

* Καθημερινά ο δήμος Αθηναίων διανέμει 2.500 μερίδες φαγητού, οι οποίες όμως αρκούν μόνο για το 1/10 των αστέγων της πόλης, οι οποίοι υπολογίζονται στους 25.000. Η κυβέρνηση απαντά στις ανάγκες σίτισης των πολιτών της ποινικοποιώντας τα αλληλέγγυα συσσίτια. Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, με εγκύκλιό του απαγορεύει τη διανομή συσσιτίου από «μη αρμόδιους φορείς», προκειμένου «να προστατευθεί η δημόσια υγεία». Οι φορείς καλούνται «να ενημερώνουν εγκαίρως και γραπτώς για τη δραστηριότητά τους αυτή, ώστε να μπορεί να υπάρχει επίβλεψη της εφαρμογής όλων των υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων».
* O δήμος Αθηναίων συνεχίζει να γυρνά την πλάτη στους μη έχοντες, αφού παρότι έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, ο ίδιος κρατά καλά κλειδωμένο το νεόδμητο ξενώνα αστέγων στην Πατησίων. Σοκ προκαλεί και η εγκύκλιος (11/1/2012) του υπουργείου Υγείας που καλεί τους δήμους να ορίσουν «άμεσα έναν ή περισσότερους θερμαινόμενους χώρους που θα είναι προσβάσιμοι κατά τις ημέρες που η θερμοκρασία περιβάλλοντος θα είναι κάτω των 4 βαθμών Κελσίου(!) ώστε να φιλοξενούνται προσωρινά άστεγα άτομα». Λες και από τους -4 και κάτω θεωρείται παγωνιά...
* Την εγρήγορση και την έγνοια που δεν δείχνει το κράτος πρόνοιας απέδειξαν οι Βολιώτες που κατάφεραν να βρουν 10 άδεια σπίτια, που θα στεγάσουν όσους δεν έχουν στέγη.
                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου