Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ακόμα μια ισραηλινή πειρατεία, ως πότε;

                    

Σήμερα Παρασκευή 4/11, το μεσημέρι, ισραηλινά πολεμικά πλοία κατέλαβαν σε διεθνή ύδατα τα δύο μικρά επιβατηγά σκάφη «Tahrir» και «Saoirse» που συμμετέχοντας στην διεθνή αποστολή αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό «Freedom Waves» κατευθυνόντουσαν –με Έλληνες καπετάνιους- προς τη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινοί κομάντος συνέλαβαν τους 27 συνολικά επιβαίνοντες και ρυμουλκούν τα σκάφη στο ισραηλινό λιμάνι Ashdod, εκεί που έχουν οδηγηθεί -και κρατούνται ακόμα- και άλλα καταληφθέντα σκάφη διεθνών αποστολών αλληλεγγύης, μεταξύ των οποίων τα ελληνόκτητα «Αρίων», «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη».

Η ενέργεια αυτή του κράτους-τρομοκράτη της Μεσογείου δεν μας ξαφνιάζει. Είναι η πολλοστή φορά που εκδηλώνεται ισραηλινή πειρατική επίθεση σε διεθνή ύδατα, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, ενάντια σε διεθνείς αποστολές αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, με διαβαθμίσεις βίας -φτάνοντας μέχρι και την εν ψυχρώ δολοφονία 9 Τούρκων ακτιβιστών στην δια θαλάσσης διεθνή αποστολή τον Μάη 2010-, ενάντια σε πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών που προσπαθούν πέρα και έξω από τις αδρανείς και συνένοχες κυβερνήσεις τους να αναδείξουν την καταπάτηση κάθε δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού.

Η αποδεδειγμένη δουλοπρέπεια της ελληνικής κυβέρνησης μπροστά στις επιλογές του νέου μας «στρατηγικού εταίρου», δεν μας επιτρέπει να τρέφουμε αυταπάτες για «έντονη αντίδραση» -όπως κάθε κυβέρνηση θα όφειλε να κάνει- αφού Έλληνες πολίτες, για μια ακόμα φορά συνελήφθησαν  αυθαίρετα σε διεθνή ύδατα και κρατούνται από τους Ισραηλινούς. Η ελληνική κυβέρνηση όμως έχει υποβάλει τα ευπειθή διαπιστευτήριά της στους Ισραηλινούς, επί ένα μήνα κράτησε παράνομα δεμένα σε ελληνικά λιμάνια τα πλοία της διεθνούς αποστολής «Freedom Flotilla – Stay Human» που στο τέλος Ιούνη 2011 είχαν ετοιμαστεί να αποπλεύσουν για τη Γάζα. Η ελληνική κυβέρνηση, απόλυτα αναντίστοιχη με τις διαθέσεις και τα συναισθήματα του ελληνικού λαού, φέρει ακέραια την ευθύνη για την τύχη των 2 Ελλήνων καπετάνιων, του Γιώργου Κλώντζα και του Ζαχαρία Στυλιανάκη.
Το σημερινό νέο πειρατικό επεισόδιο χαλυβδώνει και πεισμώνει περισσότερο το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, αποδεικνύει ότι το Ισραήλ -το «κράτος-παρίας» της Μεσογείου- είναι αυτό που φοβάται τα μηνύματα που μεταφέρει κάθε φορά ο στολίσκος, επιβεβαιώνει την δύσκολη θέση που το ίδιο βρίσκεται, επαληθεύει το αδιέξοδο που το οδηγεί η πολιτική του. Πλοία θα ετοιμαστούν και πάλι για να βάλουν πλώρη για την Γάζα, για την Παλαιστίνη, εκεί που η διεθνής αλληλεγγύη πάει για να συναντήσει την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια και την αντίσταση!

Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου