Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

<><> <><>
Σαν σημερα γεννηθηκε η  Frida  Kahlo
<><>
<><>

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Frida Kahlo de Rivera (6 Ιουλ, 1907 - 13 Ιουλίου 1954, Μαγκνταλένα Κάρμεν Φρίντα Κάλο Καλντερόν ) . Ήταν ένα μεξικάνικο ζωγράφος, γεννήθηκε στην Coyoacan ίσως ο πιό γνωστός για τις αυτοπροσωπογραφίες της, το έργο Κάλο είναι θυμόμαστε για «τον πόνο και το πάθος του »και του έντονα, ζωντανά χρώματα. Έχει γιορταστεί το έργο της ως εμβληματικό του Μεξικού στην εθνική και αυτόχθονες παράδοση, και από τις φεμινίστριες για STI ασυμβίβαστη απεικόνιση της γυναικείας εμπειρίας και της μορφής.
Μεξικανική κουλτούρα και Amerindian πολιτιστική εικόνα παράδοση με έμφαση στο έργο της, που σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηρίστηκε ως αφελούς τέχνης και λαϊκής τέχνης. Η δουλειά της έχει επίσης περιγραφεί ως «σουρεαλιστικό», και το 1938 που περιγράφεται σουρεαλιστικό Κάλο τον εαυτό της ως μια «ταινία γύρω από μια βόμβα ".
Κάλο υπέστη δια βίου προβλήματα υγείας, πολλά από τα οποία προήλθε από ένα τροχαίο ατύχημα στα εφηβικά της χρόνια. Τα θέματα αυτά αντικατοπτρίζονται στα έργα της, περισσότερα από τα μισά από τα οποία είναι αυτοπροσωπογραφίες του ενός είδους ή άλλο. Κάλο πρότεινε, "εγώ τον εαυτό μου χρώμα, γιατί είμαι τόσο συχνά μόνη και επειδή είμαι το αντικείμενο που γνωρίζω καλύτερα." Ανέφερε επίσης, «Γεννήθηκα μια σκύλα. γεννήθηκα ζωγράφος
Frida ήταν μία από τις τέσσερις κόρες που γεννήθηκαν από μια ουγγρική-Εβραίο πατέρα και μια μητέρα της Ισπανίας και του Μεξικού ινδικής καταγωγής. Δεν είχε αρχικά το σχέδιο να γίνει καλλιτέχνης. Ένας επιζών της πολιομυελίτιδας, εισήλθε σε ένα προ-med πρόγραμμα στην Πόλη του Μεξικού. Στην ηλικία των 18 ετών, που τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ατύχημα με λεωφορείο. Πέρασε πάνω από ένα χρόνο στο κρεβάτι αναρρώνει από κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, τα πλευρά και την κλείδα της, το κατεστραμμένο λεκάνη, και τον ώμο και το πόδι τραυματισμούς. Έχει υποστεί περισσότερες από 30 επιχειρήσεις σε όλη τη ζωή της και στη διάρκεια της ανάρρωσής της άρχισε να ζωγραφίζει. Πίνακές της, κυρίως αυτο-πορτρέτα και νεκρές φύσεις, ήταν σκόπιμα αφελής, και γεμάτη με τα χρώματα και τις μορφές της λαϊκής τέχνης του Μεξικού. Στα 22 του παντρεύτηκε το διάσημο Μεξικού muralist Ντιέγκο Ριβέρα, 20 χρόνια μεγαλύτερό της. Θυελλώδης, παθιασμένη σχέση τους επέζησαν απιστίες, τις πιέσεις της σταδιοδρομίας, το διαζύγιο, το νέο γάμο, bi-σεξουαλική του Frida υποθέσεις, η κακή υγεία της και την αδυναμία της να κάνει παιδιά. Frida είπε κάποτε: «Έχω υποστεί δύο σοβαρά ατυχήματα στη ζωή μου ... Μια στις οποίες ένα τραμ μου γκρέμισε και το άλλο ήταν Ντιέγκο." Το ατύχημα του τραμ άφησε ανάπηρα σωματικά και Rivera της, ανάπηρος συναισθηματικά.


Κατά τη διάρκεια της ζωής της, Φρίντα δημιουργήσει περίπου 200 πίνακες ζωγραφικής, σχέδια και σκίτσα που σχετίζονται με τις εμπειρίες της στη ζωή, η σωματική και συναισθηματική πόνο και πολυτάραχη σχέση της με τον Ντιέγκο. Παρήγαγε 143 έργα ζωγραφικής, 55 εκ των οποίων είναι η αυτο-πορτρέτα. Όταν ρωτήθηκε γιατί ζωγράφισε τόσες αυτοπροσωπογραφίες, Φρίντα απάντησε: " . Επειδή είμαι τόσο συχνά και μόνο .... γιατί είμαι με το θέμα που γνωρίζω καλύτερα "
Το 1953, όταν η Frida Kahlo είχε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Μεξικό (η μόνο μία πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα της, στη διάρκεια της ζωής της), ένα τοπικό κριτικός έγραψε: " Είναι αδύνατο να διαχωριστεί η ζωή και το έργο του αυτό το εξαιρετικό άτομο έργα ζωγραφικής της είναι το βιογραφικό της. . »


Αυτή η παρατήρηση βοηθά να εξηγήσουμε γιατί το έργο της είναι τόσο διαφορετική από εκείνη των συγχρόνων της. Κατά τη στιγμή της έναρξης της έκθεσης, την υγεία Φρίντα ήταν τέτοια που ο γιατρός της της είπε ότι δεν επρόκειτο να αφήσει το κρεβάτι της. Επέμεινε ότι πήγαινε να παρακολουθήσει το άνοιγμα της, και, σε στυλ Frida, το έκανε. Έφθασε σε ένα ασθενοφόρο και το κρεβάτι της στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Την έβαλαν στο κρεβάτι της και τέσσερις άνδρες της που για να την περιμένει τους επισκέπτες.
Και οι δύο Frida και Diego ήταν πολύ δραστήρια στο Κομμουνιστικό Κόμμα στο Μεξικό. Στις αρχές Ιουλίου 1954, Frida έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή της, όταν συμμετείχε σε μια κομμουνιστική διαδήλωση δρόμο. . Αμέσως μετά, στις 13 Ιουλίου, 1954, στην ηλικία των 47, Φρίντα πέθανε τη στιγμή που όταν ρωτήθηκε τι θα κάνετε με το σώμα της όταν πεθαίνει, Φρίντα απάντησε: « το κάψει ... Δεν θέλω να ταφούν έχω. πέρασε πάρα πολύ χρόνο ξαπλωμένη ... Απλά κάψει! " Την ημέρα μετά το θάνατό της, θρηνητές συγκεντρώθηκαν στο κρεματόριο για να βεβαιώσει την καύση των νεκρών από τις μεγαλύτερες και πιο συγκλονιστικές ζωγράφου του Μεξικού. Σύντομα να είναι μια εικόνα της διεθνούς, Frida Kahlo ήξερε πώς να τους θαυμαστές της ένα τελευταίο αντίο αξέχαστη. Όπως τις κραυγές των θαυμαστών της, γέμισε το δωμάτιο, η ξαφνική έκρηξη της θερμότητας από το ανοίξει τις πόρτες αποτεφρωτήρα προκάλεσε το σώμα της να μπουλόνι σε όρθια θέση. Τα μαλλιά της, τώρα και στο εξής φωτιά από τις φλόγες, έλαμψε γύρω από το κεφάλι της σαν φωτοστέφανο. Τα χείλη του Frida φάνηκε να σπάσει σε ένα σαγηνευτικό χαμόγελο ακριβώς όπως τις πόρτες κλειστές. Τελευταία καταχώρηση ημερολόγιό της ως εξής: « Ελπίζω ότι το τέλος είναι χαρούμενη - και ελπίζω να μην επιστρέψουν - Φρίντα. ".















Τέφρα της ήταν τοποθετημένα σε ένα προ-Κολομβιανή λάρνακα η οποία είναι στην επίδειξη στο " Blue House "που μοιράστηκε με Rivera. Ένα χρόνο μετά το θάνατό της, Ριβέρα έδωσε το σπίτι για να τη μεξικανική κυβέρνηση για να γίνει ένα μουσείο. Ντιέγκο Ριβέρα πέθανε το 1957. Στις 12 Ιουλίου, 1958, το " Blue House "άνοιξε επίσημα ως το« Μουσείο Frida Kahlo ».
Frida έχει περιγραφεί ως: « ... ένα από ντίβες πλούσια ιστορία του ... η τεκίλα-χτύπημα, βρώμικο αστείο, λέγοντας καπνιστής, bi-σεξουαλική ότι χωλαίνοντας για μποέμ Barrio της στο πλούσιο αυτόχθονες φόρεμα και το πέταξε εορταστικό πάρτι με δείπνο για τους ομοίους του Λέον Τρότσκι, ποιητής Πάμπλο Νερούδα, Nelson Rockefeller, και-πάλι της, εκτός και πάλι τον άντρα, muralist Ντιέγκο Ριβέρα. "
Σήμερα, περισσότερο από μισό αιώνα μετά το θάνατό της, έργα ζωγραφικής της φέρω περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα καλλιτέχνη. Μια επίσκεψη στο Μουσείο Frida Kahlo είναι σαν να κάνει ένα βήμα πίσω στο χρόνο. Όλα τα προσωπικά της, επηρεάζει εμφανίζονται σε όλο το σπίτι και τα πάντα φαίνεται να είναι ακριβώς όπως το άφησε. Έχει κανείς την αίσθηση ότι ζει ακόμα εκεί, αλλά μόλις βγήκε για λίγο να επιτρέψει σε σας για να περιοδεύσει ιδιωτικό ιερό της. Είναι φύγει τώρα αλλά η κληρονομιά του θα ζει για πάντα ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου