Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ - FREEDOM FLOTILLA II – STAY HUMAN




ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ



- Άκου με εσύ ο θεός, που φτάνοντας εψές στο αρχοντικό μας
να μπω με το καράβι μ᾿ έσπρωξες στο ανταριασμένο κύμα,
να πάω να μάθω για τον κύρη μου, που τόσα χρόνια λείπει,
αν θα διαγείρει, μα ό,τι πρόσταξες το σταματούν οι Αργίτες,
και πιο πολύ οι μνηστήρες οι άνομοι στην τόση αδιαντροπιά τους.

- Εδώ κι ομπρός ανάξιος κι άμυαλος, Τηλέμαχε, δε θα 'σαι,
φτάνει μονάχα του πατέρα σου να κλείνεις το κουράγιο,
που ήταν παράξιος λόγια κι έργα του να τα τελεύει πλέρια.
Άν έτσι, η στράτα σου ανωφέλευτη κι ατέλευτη δε θα 'βγει.
Γι᾿ αυτό οι μνηστήρες πια μη γνοιάζεσαι τι λεν και τι λογιάζουν,
οί άνέμυαλοι, που νου δεν έχουνε κι ουδέ ψηφούν το δίκιο,
σου μένει ελπίδα ό,τι λογάριασες να βγάλεις ως την άκρη.

Όμηρος, Οδύσσεια, ραψωδία Β΄


Μ’ ένα από τα καράβια του Τηλέμαχου σαλπάρουμε, πάμε να βρούμε τον κατατρεγμένο από τους δυνατούς λαό, να βοηθήσουμε τους λίγους πιστούς του φίλους, τους Εύμαιους και τις Ευρύκλειες του κόσμου τούτου, να διώξουν τους άνομους μνηστήρες από τον κατεχόμενο τόπο τους, που τους πολιορκούν και τρων το βιος τους χρόνια τώρα.

Με τη φωνή του αοιδού στ’αυτιά μας, του παπού παραμυθά της φυλής μας, να νικήσουμε τα στοιχειά, τις Σκύλες και τις Χάρυβδες που στήνουν οι τελευταίοι πειρατές της Μεσογείου, που ορέχτηκαν την κυριαρχία και την κλοπή, για το οριστικό άνοιγμα της ελευθερίας των θαλάσσιων δρόμων, έτσι όπως χιλιάδες χρόνια ξέρουμε στη θάλασσά μας.

Μεγάλος αριθμός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς μας ανταποκρίθηκαν συγκινητικά στο κάλεσμά μας να ξανακουστεί ο οδηγητικός λόγος του επικού μας ποιητή. Η εκφορά αποσπασμάτων του, από όλες σχεδόν τις ραψωδίες, θα γίνει είτε στο πρωτότυπο είτε στη μετάφραση των Κακριδή-Καζαντζάκη. Λίγα αποσπάσματα θα ακουστουν σε μετάφραση Αργύρη Εφταλιώτη και Ζήσιμου Σιδέρη.

Παίρνουν μέρος οι:

ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΧΩΡΙΤΗΣ
(με ομάδα από τους: Ανδρέα Κουτσουρέλη, Χριστιάνα Καραμανίδου, Ευάγγελο Χρήστου)
ΚΑΤΙΑ ΓΕΡΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΡΙΟΦΥΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ
ΕΛΙΤΑ ΚΟΥΝΑΔΗ
ΜΑΓΙΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΜΑΡΗΝΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ (με πέντε ηθοποιούς)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(με ομάδα από τους: Μάρω Αγρίτη, Μάνος Καπερώνης, Εύη Οικονόμου-Βαμβακά, Δανάη Παπουτσή, Δήμητρα Σύρου)
ΕΛΕΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ
ΡΕΝΗ ΠΙΤΤΑΚΗ
ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
ΑΡΗΣ ΡΕΤΣΟΣ
ΓΙΩΤΑ ΦΕΣΤΑ
ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗΣ



ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΠΟΠΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!
ΕΝΟΠΛΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ(;) ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΔΥΟ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!
    ΝΕΑ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ "ΕΚΤΡΟΠΗΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
    ΙΔΟΥ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ "ΔΟΡΥΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!
    Λίγες ημέρες μετά τη δολιοφθορά σε πλοίο του Στολίσκου της Ελευθερίας ΙΙ, η οποία όπως φαίνεται είχε την κάλυψη των δυνάμεων ασφαλείας, πλέον η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου "σαμποτάρει" και επισήμως την αποστολή αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό!
    Συγκεκριμένα, με σημερινή (01.07) απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.
    ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ!
    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, δύο σκάφη του λιμενικού σταμάτησαν το πλοίο "Audacity of Hope" δύο ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Το tvxs.gr, έκανε λόγο μάλιστα για βαριά οπλισμένους, "άγνωστης εθνικότητας" στο ένα από τα δύο σκάφη!
    Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διάφορα blogs, το πλοίο έχει οδηγηθεί πίσω στη στεριά, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το ακριβές λιμάνι!
    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ"!

    Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λ ιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ!
    Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
    Παράλληλα, οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές, θα διενεργούν και πάσης φύσεως ελέγχους σε σκάφη, επιβάτες και πληρώματα.
    Έτσι ούτε λίγο - ούτε πολύ, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, μετατρέπει τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας, σε τοποτηρητές και "μαντρόσυκυλα" του Ισραήλ, εντός της ελληνικής επικράτειας!
    Σαν να μην έφταναν μάλιστα όλα τα παραπάνω, οι ελληνικές αρχές, θα προβαίνουν και στην ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου (!), για την καταγραφή τυχόν άλλων πλοίων που μπορεί να προβούν σε ανάλογες κίνησεις!

    ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΕ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

    Την Πέμπτη μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, -κάνοντας ειδική μνεία στον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου,- που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.
    «Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του» δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.ου
    Πρόσθεσε δε ότι «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    ΠΡΑΞΗ ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
    Η νέα πράξη ντροπής από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, άμεση απόρροια της "δορυφοροποίησης" της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο "άρμα" του Ισραήλ, είναι και ηθικά αποκρουστική αλλά και επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό! Από τη μια η Ελλάδα, αναδεικνύεται σε αρωγό της σφαγής του παλαιστιανιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, ενώ από την άλλη μεριά η χώρα μας κινδυνεύει να αναδειχθεί σε "κόκκινο πανί" για τον αραβομουσουλμανικό κόσμο, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της..

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου