Σάββατο 28 Μαΐου 2011

<<Άνθρωποι, χρώμα και σίδερo>> για 5η χρονιά στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
Printer-friendly versionSend to friend
«Στο Πέραμα, η τέχνη προσπαθεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να διαμορφώσει συμπεριφορές, στάση και δράση. Σε αυτή την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι, συντονίζουν το βήμα τους» στην 5η έκθεση Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας «ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ 5» που εγκαινιάζεται, σήμερα, στις 20:00 στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Περίπου 180 καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης παρουσιάζουν τα έργα τους. Φωτογραφίες, βίντεο, γλυπτά, χαρακτικά, ζωγραφικούς πίνακες αντλούν τα θέματά τους μέσα από τη ζωή και τη δουλειά των εργατών της ζώνης.
Η ΄Έκθεση ξεκίνησε από το 2005 με πρωτοβουλία ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης «να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη. Η έκθεση αυτή είναι μια έκθεση χωρίς αποκλεισμούς, με γνώμονα για τη συμμετοχή, την επαφή με την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και με τους εργαζόμενους».
Διοργανωτές είναι: το Σωματείο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 12:00 έως τις 21:00 από σήμερα 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου και περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, παραστάσεις, συζητήσεις και εργαστήρια για παιδιά. Θα υπάρξουν δε παράλληλες εκδηλώσεις από τις προηγούμενες εκθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου