Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

34 ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

 
Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών διοργανώνει και φέτος, με τη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, την 34η Γιορτή Βιβλίου (13-29 Μαΐου), στο Ζάππειο.


Στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου, θα πραγματοποιηθούν δρώμενα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, όπως:
- παιδικές εκδηλώσεις: καθημερινά θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, κατασκευές, δράσεις (μικροί δημοσιογράφοι, πρόσκοποι), μαγειρική, κατασκευές μουσικών οργάνων, face painting
- συνομιλίες συγγραφέων, παρουσιάσεις βιβλίων, αναλόγια
- προβολές: Μουσείο Παπαδιαμάντη, δραματοποιημένα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, ντοκιμαντέρ (για τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη). Μεγάλο μέρος του υλικού είναι ευγενική παραχώρηση του ιστορικού Αρχείου της ΕΡΤ
- συναυλίες: Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, encardia, Γιάννης Μαρκόπουλος (μελοποιημένη ποίηση)
- Κοινωνική προσφορά: συλλογή βιβλίων για την ενίσχυση βιβλιοθηκών. Στην φετινή έκθεση, θα ενισχυθεί η παραμεθόρια βιβλιοθήκη της Λέρου και των Λειψών. Στο τέλος της Γιορτής, οι εκθέτες θα δωρίσουν βιβλία, ενώ και οι επισκέπτες μπορούν να προσφέρουν δικά τουςβιβλία

Χορηγός επικοινωνίας της 34ης Γιορτής Βιβλίου είναι το in.gr

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ του Πάνου Παπαδόπουλου: θα προβάλλεται τις καθημερινές στις 18:30 μ.μ. και τα σαββατοκύριακα στις 18:00 μ.μ.
Ευγενική παραχώρηση του αρχείου της ΕΡΤ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

20:00 μ.μ.
Επίσημα εγκαίνια, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

21:30 μ.μ.
"Η δε πόλις ελάλησεν": Ντοκιμαντέρ αφιέρωμα του Γιάννη Σμαραγδή (28') για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Ευγενική παραχώρηση του Αρχείου της ΕΡΤ

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ενότητα: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
12:00 μ.μ.
Παρουσίαση του «Βιβλίου Μαγειρικής της Σχολής CHEF D’ OEUVRE» από τη συγγραφέα, executive chef και καθηγήτρια της Σχολής Ντίνα Νικολάου.
Επαγγελματικός προσανατολισμός: «Η τέχνη της μαγειρικής και το επάγγελμα του chef».
Οργάνωση: Εκδόσεις ADVERTA (www.chefdoeuvre.gr)

12:30 μ.μ.Η Επαγγελματική Σχολή Γαστρονομίας CHEF D’OEUVRE κοντά στα παιδιά. «Συμβουλές και οδηγίες για την υγιεινή διατροφή των παιδιών».
Εισηγήτρια: executive chef Ντίνα Νικολάου. Θα ακολουθήσει συζήτηση και απαντήσεις στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων, με τη συμμετοχή ειδικού διατροφολόγου.
Οργάνωση: Εκδόσεις ADVERTA (www.chefdoeuvre.gr)

13:30 μ.μ.
Η Επαγγελματική Σχολή Γαστρονομίας CHEF D’OEUVRE παραδίδει μαθήματα «Διακόσμησης τραπεζιού και μπουφέ για παιδικά πάρτι». Οι σπουδαστές της Σχολής Γαστρονομίας CHEF D’OEUVRE, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, θα δημιουργήσουν ειδικές κατασκευές carving, γλειφιτζούρια και καλλιτεχνικά σκαλίσματα σε βρώσιμα υλικά, για τη διακόσμηση του τραπεζιού και του μπουφέ για παιδικά πάρτι.
Οργάνωση: Εκδόσεις ADVERTA (www.chefdoeuvre.gr)

19:00 μ.μ.
Συνομιλίες συγγραφέων: Λένα Διβάνη - Στέλιος Μάινας (με προβολή βίντεο).
Οργάνωση: Εκδόσεις Καστανιώτη (www.kastaniotis.com)

20:00 μ.μ.Εκδήλωση των εκδόσεων Εν πλω
Οργάνωση: Εκδόσεις Εν πλω

21:00 μ.μ.Μελοποιημένη ποίηση Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη: με τη Νικολέττα Σαριδάκη και τον Φίλιππο Πασσαλίδη. Παίζει ο Σπύρος Πανταζής.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα αφιέρωμα στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.
Προλογίζει ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

12:00 μ.μ.
"Μικροί Δημοσιογράφοι": ένα εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το χώρο της επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Όλοι οι Μικροί Δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος και θα γράψουν με θέμα την έκθεση, θα συμμετάσχουν στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 14:30, με δώρα βιβλία.
Οργάνωση: Wonderlab Productions (www.wonderlab.gr)

13:00 μ.μ."Το μυστήριο των κλεμμένων αμυγδαλωτών!": θεατρικό παιχνίδι, χορός και τραγούδια, με βάση τα μουσικά παραμύθια της Βιργινίας Στωικίδη και τους ήρωες της «Οικογένειας Γάντη».
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού.
Οργάνωση: Wonderlab Productions (www.wonderlab.gr)

18:00 μ.μ.
"Ονειρεύομαι - Θέλω - Μπορώ": οι συγγραφείς Άννα Βερούλη και Νίκος Μιχαλόπουλος καλούν τους μικρούς επισκέπτες της Γιορτής Βιβλίου σε μια σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ήχου και εικόνας.
Οργάνωση: Εκδόσεις Άγκυρα (www.agyra.gr)

19:00 μ.μ.
"Ένας ξεχωριστός φίλος": η συγγραφέας Άννυ Θεοχάρη θα κάνει αφήγηση - δραματοποίηση του βιβλίου της με τη συμμετοχή των μικρών επισκεπτών (5 έως 8 ετών).
Οργάνωση: Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη (www.livanis.gr)

20:00 μ.μ.
"Σελίδες στην οθόνη ή στο χαρτί - Το μέλλον της ανάγνωσης": παρουσίαση βιβλίου. Η τέχνη της τυπογραφίας στην έντυπη και στην ηλεκτρονική μορφή.
Συντονισμός Βίκυ Φλέσσα.
Οργάνωση: Εκδόσεις Γ. & Κ. Δαρδανός Ο.Ε. (www.dardanosnet.gr)

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

20:00 μ.μ.
"Πολιτικές της ελευθερίας. Αγωνιστική δημοκρατία, μετά-αναρχικές ουτοπίες και η ανάδυση του πλήθους": ο Αλέξανδρος Κιουπκιολής, λέκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., με αντικείμενο τις "Σύγχρονες Πολιτικές Θεωρίες", παρουσιάζει το βιβλίο του.
Οργάνωση: Εκδόσεις Εκκρεμές (www.ekkremes.gr)

21:00 μ.μ.
"Η στρογγυλή θεά στις σελίδες των βιβλίων": ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος ("Παιχνίδι χωρίς όρια"), ο Διονύσης Ελευθεράτος ("Εξουσία, τι μπάλα παίζεις;"), ο Θανάσης Σκρουμπέλος ("Οι κόκκινοι βαρκάρηδες") και ο Θεολόγος Αλεξανδράτος ("Ιερός πόλεμος" & "Ιστορία του Μουντιάλ", Εκδόσεις Introbooks), συζητούν για το ποδόσφαιρο και το βιβλίο.
Οργάνωση: Εκδόσεις Τόπος (www.motibo.com)

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

20:00 μ.μ.
"Καπιταλισμός ζόμπι": παρουσίαση του βιβλίου του Κρις Χάρμαν. Η παρουσίαση του θα γίνει από τον μεταφραστή του βιβλίου, Λεονάρδο Μπόλαρη.
Οργάνωση: Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο (www.marxistiko.gr)

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

19:30 μ.μ.
«Η αρχαιολογία μέσα από τον κόσμο των εκδόσεων» Ομιλητές: Λίλιαν Καραλή, Χρήστος Μπουλώτης
Οργάνωση: Εκδόσεις Καρδαμίτσα και Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα (www.kardamitsa.gr) (www.melissabooks.com)

21:00 μ.μ.
Γιατροί του Κόσμου – 20 χρόνια δράσης: προβολή dvd για το έργο τους. Θα μιλήσει ο πρόεδρος Νικήτας Κανάκης. (www.mdmgreece.gr)

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

19:30 μ.μ.
"Αναπαραστάσεις της Ιστορίας - Η Δεκαετία του 1940 μέσα από τα αρχεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού": παρουσίαση του βιβλίου της Τασούλας Βερβενιώτη. Θα μιλήσουν ο ιστορικός Σπύρος Ασδραχάς, η ιστορικός φωτογραφίας Φανή Κωνσταντίνου και οι συντελεστές της έκδοσης.
Οργάνωση: Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα (www.melissabooks.gr)

21:00 μ.μ.
"Ο ήλιος του Ελύτη και εμείς": θα μιλήσει ο Μούσας Ξενοφών, αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Διαστήματος, Διευθυντής του εργαστηρίου αστροφυσικής.
Οργάνωση: Ένωση Ελλήνων Φυσικών (www.eef.gr)

21:15 μ.μ.
"Της πατρίδος μου πάλι ομοιώθηκα": ντοκιμαντέρ αφιέρωμα του Γιώργου Καρυπίδη (45') για τον Οδυσσέα Ελύτη.
Ευγενική παραχώρηση του Αρχείου της ΕΡΤ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

18:00 μ.μ.
"Λόγια και εικόνες μαζί σε ένα κομμάτι χαρτί": συγγραφείς που εικονογραφούν για μικρά παιδιά. Γίνεται η φαντασία να βγει από ένα βιβλίο και να ταξιδέψει μαζί σου; Έλα να δοκιμάσεις… με τα παραμύθια των Bruno Gibert "Ο γυμνός βασιλιάς", Eric Carle "Ένας γρύλλος πολύ σιωπηλός", Λήδα Βαρβαρούση "Προσοχή το πρόβατο δαγκώνει".
Για παιδιά από 4 ετών.
Οργάνωση Παιχνιδαγωγείο (www.paixnidagogeio.gr)

19:00 μ.μ.
"Η θεωρία του Κάρολου Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών": … γίνεται παιχνίδι σε ένα κυνηγητό για να βρούμε τι διαφορά κάνει "ένα ζουζούνι παραπάνω". Διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα για να ανακαλύψουμε τις ομοιότητες που έχουμε με διάφορα ζώα, δημιουργώντας τη δική μας ιστορία, συντροφιά με το βιβλίο "ένα ζουζούνι παραπάνω: η ζωή και οι περιπέτειες του Δαρβίνου".
Για παιδιά Δημοτικού.
Οργάνωση Παιχνιδαγωγείο (www.paixnidagogeio.gr)

20:00 μ.μ.
"Χάρισε μου μία λέξη" μικρές ιστορίες για ΜΕΓΑΛΟΥΣ!: εργαστήρι φαντασίας βασισμένο στη λογική του Gianni Rodari. Παιχνίδι για ενήλικες πάνω στην αφήγηση παραμυθιού, για κάθε ηλικία. Ένα σακί, μια μελωδία και μια γκριμάτσα λίγο αστεία θα χρειαστούν για να ενώσουν τις λέξεις που θα χαρίσει ο κάθε αφηγητής σε πολλές μικρές φανταστικές ιστορίες.
Οργάνωση Παιχνιδαγωγείο (www.paixnidagogeio.gr)

21:00 μ.μ.
Νοερή επίσκεψη στο σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: η Διευθύντρια του Μουσείου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, κα Αθηνά Παπαγεωργίου, θα παρουσιάσει με λόγο και εικόνα το ιστορικό του Μουσείου.
Ο θεολόγος και συγγραφέας Δημήτρης Μαυρόπουλος θα διαβάσει αποσπάσματα από "Τα βασανάκια" και "Από την αγάπη στον γκρεμνό" και ο ηθοποιός Θανάσης Σαράντος απόσπασμα από το διήγημα "Έρως, θέρος".

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

12:00 μ.μ.Μεγάλα βιβλία ζωντανεύουν, παίζοντας, μέσα από τα μάτια των παιδιών. Ανακαλύπτουμε μαζί με τα παιδιά πώς να παίξουμε με ταβιβλίαενηλίκων.
Οργάνωση Παιχνιδαγωγείο και Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα (www.melissabooks.com)

13:00 μ.μ.
"Η Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι" της Κλειώς Φανουράκη: διαδραστικά παιχνίδια και δραματοποιημένη αφήγηση για μικρούς και μεγάλους.
Οργάνωση: Amusic FREEater (www.amusicfreeater.gr)

19:00 μ.μ.Συνομιλίες συγγραφέων: Σοφία Μαντουβάλου - Ελένη Πριοβόλου (με προβολή βίντεο).
Οργάνωση: Εκδόσεις Καστανιώτη (www.kastaniotis.com)

20:00 μ.μ.
"Η οντολογία του έρωτα": θα μιλήσει ο Δαμάσκος Παναγιώτης, Δρ Φιλοσοφίας, Σχολικός Σύμβουλος Α' Αθήνας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οργάνωση: Ένωση Ελλήνων Φυσικών (www.eef.gr)

20:15 μ.μ.
"Το θέατρο στην αιωνιότητα - Ιάκωβος Καμπανέλλης": θα μιλήσει η Ακρωτηριανάκη Μαρία, φιλόλογος- εκπαιδευτικός Π.Ε. 70, Μaster Παιδαγωγικής.
Οργάνωση: Ένωση Ελλήνων Φυσικών (www.eef.gr)

20:30 μ.μ.
Θεατρικό αναλόγιο για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη
Οργάνωση: Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (www.sei.gr)

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

11:00 π.μ.
"Λόγια και εικόνες μαζί σε ένα κομμάτι χαρτί": συγγραφείς που εικονογραφούν για μικρά παιδιά. Γίνεται η φαντασία να βγει από ένα βιβλίο και να ταξιδέψει μαζί σου; Έλα να δοκιμάσεις… με τα παραμύθια των Bruno Gibert "Ο γυμνός βασιλιάς", Eric Carle "Ένας γρύλλος πολύ σιωπηλός", Λήδα Βαρβαρούση "Προσοχή το πρόβατο δαγκώνει".
Για παιδιά από 4 ετών.
Οργάνωση Παιχνιδαγωγείο (www.paixnidagogeio.gr)

12:00 μ.μ.
"Η ρητορική στην εκπαίδευση": θα μιλήσει ο Γιάννης Ανδριανάτος, ιδρυτής και διευθυντής του Ρητορικού Κύκλου.
Οργάνωση: Εκδόσεις Γ. & Κ. Δαρδανός Ο.Ε. (www.dardanosnet.gr)

12:00 μ.μ.
"Μικροί Δημοσιογράφοι": ένα εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το χώρο της επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Όλοι οι Μικροί Δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος και θα γράψουν με θέμα την έκθεση, θα συμμετάσχουν στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 14:30, με δώρα βιβλία.
Οργάνωση Wonderlab Productions (www.wonderlab.gr)

13:00 μ.μ."Ένα όμορφο ταξίδι στην μουσικοπολιτεία της κυρίας Σολεδάρ": η συγγραφέας Θεώνη Μπεντούλη και η εικονογράφος Αγγελική Μπόζου θα παρουσιάσουν το βιβλίο τους. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Οι δραστηριότητες που θα αναπτύξουν με τα παιδιά θα είναι ποικίλες: κατασκευές, ζωγραφική, τραγούδι.
Οργάνωση: Εκδόσεις fagotto books (www.fagottobooks.gr)

17:00 μ.μ.
"Η θεωρία του Κάρολου Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών":.. γίνεται παιχνίδι σε ένα κυνηγητό για να βρούμε τι διαφορά κάνει "ένα ζουζούνι παραπάνω". Διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα για να ανακαλύψουμε τις ομοιότητες που έχουμε με διάφορα ζώα, δημιουργώντας τη δική μας ιστορία, συντροφιά με το βιβλίο "ένα ζουζούνι παραπάνω: η ζωή και οι περιπέτειες του Δαρβίνου".
Για παιδιά Δημοτικού.
Οργάνωση Παιχνιδαγωγείο (www.paixnidagogeio.gr)

18:30 μ.μ.
"Τα κρουστά στην εκπαίδευση - Η ρυθμική αγωγή μέσω των κρουστών και η επαφή των παιδιών με τη μουσική»: θα μιλήσει ο Μιχάλης Κλαπάκης, καθηγητής Ελληνικής Ρυθμολογίας στη Σχολή Μωραϊτη, μουσικός, συνθέτης και δάσκαλος παραδοσιακών κρουστών.
Οργάνωση: Εκδόσεις Γ. & Κ. Δαρδανός Ο.Ε. (www.dardanosnet.gr)

19:30 μ.μ.
Συνομιλίες συγγραφέων: Αλέξανδρος Ντερπούλης - Αλέξης Σταμάτης (με προβολή βίντεο).
Οργάνωση: Εκδόσεις Καστανιώτη (www.kastaniotis.com)

21:30 μ.μ.
Συναυλία: Λάκης Παπαδόπουλος (Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ)

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

20:00 μ.μ.Παρουσίαση του περιοδικού "Δευκαλίων" (εξαμηνιαία έκδοση για την φιλοσοφική έρευνα και την κριτική) από τη συντακτική ομάδα του (Ι. Πατέλλη, Στ. Τσινόρεμα, Β. Κιντή, Στ. Βιρβιδάκης, Αρ. Αραγεώργης, Β. Καρασμάνης), με αφορμή την επανακυκλοφορία του.
Οργάνωση: Εκδόσεις Εκκρεμές (www.ekkremes.gr)

21:00 μ.μ.
"Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο κοσμοκαλόγερος της λογοτεχνίας μας": θα μιλήσει ο Παρασκευόπουλος Στάθης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.
Οργάνωση: Ένωση Ελλήνων Φυσικών (www.eef.gr)

21:15 μ.μ.
"Εποχές και συγγραφείς: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης": ντοκιμαντέρ αφιέρωμα του Τάσου Ψαρρά (32').
Ευγενική παραχώρηση του Αρχείου της ΕΡΤ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

21:00 μ.μ.
"Οδυσσέας Ελύτης… ένας ήλιος που δεν έδυσε ποτέ": θα μιλήσει η Φίλη Κατερίνα, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οργάνωση: Ένωση Ελλήνων Φυσικών (www.eef.gr)

21:15 μ.μ.
"Της πατρίδος μου πάλι ομοιώθηκα": ντοκιμαντέρ αφιέρωμα του Γιώργου Καρυπίδη (45') για τον Οδυσσέα Ελύτη.
Ευγενική παραχώρηση του Αρχείου της ΕΡΤ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

21:00 μ.μ.
"Ο Ελύτης και η σύγχρονη ποίηση": θα μιλήσει ο Θεοδοσίου Στράτος, αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας, Αστρονομίας και Φυσικών Επιστημών.
Οργάνωση: Ένωση Ελλήνων Φυσικών (www.eef.gr)

21:15 μ.μ.
"Εποχές και συγγραφείς: Οδυσσέας Ελύτης": ντοκιμαντέρ αφιέρωμα του Τάσου Ψαρρά (50').
Ευγενική παραχώρηση του Αρχείου της ΕΡΤ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

20:00 μ.μ.
"Δημόσιες, δημοτικές βιβλιοθήκες σήμερα και αύριο": μια δράση που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ανοιχτή συζήτηση στην οποία συμμετέχουν ο Γιάννης Τροχόπουλος (δ/ντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, μέλος του Future Library), ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου (ερευνητής, μέλος του Future Library) και ο Θάνος Ψυχογιός, (Εκδόσεις Καρδαμίτσα, πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α.).

21:00 μ.μ.
«Τα υποσιτισμένα παιδιά ζητούν την προσοχή μας»: ομιλία -παρουσίαση της διαδικτυακής εκστρατείας πολυμέσων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και του φωτογραφικού πρακτορείου VIΙ, με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών της έκθεσης και τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία τους.
Οργάνωση: Γιατροί Χωρίς Σύνορα (www.msf.gr)

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

19:00 μ.μ.
"Άγγελοι πολέμου": η συγγραφέας Νατάσα Γκουτζικίδου παρουσιάζει το βιβλίο της.
Οργάνωση Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (www.ellinikiprotovoulia.gr)

20:00 μ.μ.
"Ανακυκλώνουμε τους …ήχους; - Κατασκευές μουσικών οργάνων": ο συγγραφέας Δημήτρης Σαρρής παρουσιάζει το βιβλίο του. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μουσικόφιλους κ.ά. Τα μουσικά όργανα που θα χρησιμοποιηθούν, θα κατασκευαστούν από τους συμμετέχοντες με απλά καθημερινά υλικά, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκομίσουν μια εμπειρία επαναγνωριμίας με τη μουσική, παίζοντας και συμμετέχοντας.
Οργάνωση: Εκδόσεις fagotto books (www.fagottobooks.gr)

21:00 μ.μ.
"Ο γάμος του Καραχμέτη": προβολή ταινίας (30') βασισμένης στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Μιλούν η σκηνοθέτιδα Λένα Βουδούρη και ο καθηγητής φιλόλογος Κώστας Γανωτής.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

12:00 μ.μ.
"Η θεωρία του Κάρολου Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών".. γίνεται παιχνίδι σε ένα κυνηγητό για να βρούμε τι διαφορά κάνει "ένα ζουζούνι παραπάνω". Διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα για να ανακαλύψουμε τις ομοιότητες που έχουμε με διάφορα ζώα, δημιουργώντας τη δική μας ιστορία, συντροφιά με το βιβλίο "ένα ζουζούνι παραπάνω: η ζωή και οι περιπέτειες του Δαρβίνου".
Για παιδιά Δημοτικού.
Οργάνωση Παιχνιδαγωγείο (www.paixnidagogeio.gr)

18:30 μ.μ.
Γιορτή Τάι Τσι Τσουάν: οι επισκέπτες της Γιορτής Βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σκηνές από τα πάρκα του Πεκίνου. Έλληνες εκπαιδευτές με τους μαθητές τους, θα παρουσιάσουν μια πανδαισία από πολλές και διαφορετικές φόρμες του Τάι Τσι Τσουάν, αυτή την κινεζική τέχνη, η οποία είναι τόσο αρχαία αλλά και τόσο σύγχρονη.
Οργάνωση: Πρωτοβουλία των εκπαιδευτών Τάι Τσι Τσουάν και την υποστήριξη των Εκδόσεων Αλκίμαχον (www.alkimachon.gr)

19:00 μ.μ."Χάρισε μου μία λέξη" μικρές ιστορίες για ΜΕΓΑΛΟΥΣ!: εργαστήρι φαντασίας βασισμένο στη λογική του Gianni Rodari. Παιχνίδι για ενήλικες πάνω στην αφήγηση παραμυθιού για κάθε ηλικία. Ένα σακί, μια μελωδία και μια γκριμάτσα λίγο αστεία θα χρειαστούν για να ενώσουν τις λέξεις που θα χαρίσει ο κάθε αφηγητής σε πολλές μικρές φανταστικές ιστορίες.
Οργάνωση Παιχνιδαγωγείο (www.paixnidagogeio.gr)

21:00 μ.μ.
encardia: μουσική και ποίηση στα τραγούδια των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας. Το συγκρότημα encardia παρουσιάζει ένα ένα τα τραγούδια της βραδιάς με τους στίχους και το νόημά τους.
Οργάνωση: Εκδόσεις Εν πλω (www.enploeditions.gr)

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

11:00 π.μ.
"Λόγια και εικόνες μαζί σε ένα κομμάτι χαρτί": συγγραφείς που εικονογραφούν για μικρά παιδιά. Γίνεται η φαντασία να βγει από ένα βιβλίο και να ταξιδέψει μαζί σου; Έλα να δοκιμάσεις… με τα παραμύθια των Bruno Gibert "Ο γυμνός βασιλιάς", Eric Carle "Ένας γρύλλος πολύ σιωπηλός", Λήδα Βαρβαρούση "Προσοχή το πρόβατο δαγκώνει".
Για παιδιά από 4 ετών.
Οργάνωση Παιχνιδαγωγείο (www.paixnidagogeio.gr)

12:00 μ.μ.
"Μικροί Δημοσιογράφοι": ένα εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το χώρο της επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Όλοι οι Μικροί Δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος και θα γράψουν με θέμα την έκθεση, θα συμμετάσχουν στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 14:30, με δώρα βιβλία.
Οργάνωση Wonderlab Productions (www.wonderlab.gr)

12:00 μ.μ.
"Ο Τζακ και η φασολάδα": η συγγραφέας Γιολάντα Τσιαμπόκαλου παρουσιάζει στους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης το βιβλίο της.
Οργάνωση: Εκδόσεις Καστανιώτη (www.kastaniotis.com)

13:00 μ.μ.
Μουσικομαγειρέματα: ο Ευτύχης Μπλέτσας υποδέχεται το καλοκαίρι με μια διαδραστική Μουσικομαγειρική παράσταση που προάγει την υγεία με εκπαιδευτική ψυχαγωγία. Τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας, να τρέφονται σωστά, να σκέφτονται θετικά και να αγαπάνε τα βιβλία και το διάβασμα.
Οργάνωση: Εκδόσεις Εν πλω (www.enploeditions.gr)

14:30 μ.μ.
Βράβευση Μικρών Δημοσιογράφων

17:00 μ.μ.
Hellokids, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι: οικολογικό εργαστήρι για παιδιά. Κατασκευάζουμε τρισδιάστατο θαλάσσιο βυθό με ανακυκλώσιμα υλικά.
Οργάνωση: Εκδόσεις Εν πλω (www.enploeditions.gr)

18:00-20:00 μ.μ.
"Προσκοπισμός - Ζωή που συγκλονίζει": το 52ο Σύστημα Προσκόπων Τοπικής Εφορείας Παγκρατίου καλεί τους μικρούς επισκέπτες να περάσουν ένα απόγευμα με διαδραστικά παιχνίδια, χειροτεχνίες και δημιουργία ξύλινων κατασκευών ανέσεως. (www.scoutsofathens.gr)

20:00 μ.μ."Χορεύοντας με τις σκιές": οι Εκδόσεις Ψυχογιός και η Ομάδα Ανάγνωσης Ex libris παρουσιάζουν το τελευταίο μυθιστόρημα της Πόλυς Μηλιώρη. Μετά από σύντομες εισηγήσεις των μελών Μαρίας Γεωργαλά, Πόπης Γυπαράκη, Μάρως Κερασιώτη, Κώστιας Κοντολέων, Κωστή Μακρή και Λίλας Μορδοχάι, τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μάνος Κοντολέων.
Οργάνωση: Εκδόσεις Ψυχογιός (www.psichogios.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου