Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κατεδαφίσεις και στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Ρομά Χαλανδρίου




40 χρόνια περιμένανε για αυτή τη γιορτή. Οι Ρομά ζούνε εκεί από το 1974. Αλλά τώρα ήρθε η ανάπτυξη...
Για την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου η εκτέλεση της κατεδάφισης και αναγκαστικής μεταστέγκασης των Ρομά στα βουνά, κάπου ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα Αττικής. Σε μια πρώην αμερικάνικη βάση. Σε δασική περιοχή, απομονωμένοι, 12 χλμ από το κοντινότερο χωριό.
Οι αιτιολογίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των προηγούμενων δημοτικών αρχών του Χαλανδρίου,(οι οποίες ευθύνονται για υπεξαίρεση 3.000.000 περίπου ευρώ για έργα υποδομών στον καταυλισμό που δεν έγιναν ποτέ), πως ο καταυλισμός είναι αυθαίρετος, γίνεται καταπάτηση ιδιοκτησίας και πως “οι ρομά ενοχλούν τους γείτονες σε υπέρτατο βαθμό” είναι έωλοι.
Ιδιοκτήτες των οικοπέδων φαίνεται να είναι κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορίου το 1967 (!) ενώ ισχύει η χρησικτησία, η οποία βάσει νόμου υποστηρίζει ότι μια ιδιοκτησία περνά στα χέρια εκείνου που την χρησιμοποιεί αποκλειστικά για τουλάχιστον 25 χρόνια.   Η περιοχή του καταυλισμού είναι ένα "φιλέτο" για το real estate και η παρουσία του καταυλισμού των Ρομά είναι ένα εμπόδιο για την "αξιοποίηση" του.
Οι Ρομά αντιτίθενται στην κατεδάφιση του καταυλισμού τους και στην αναγκαστική μετεγκατάσταση τους (εν είδει στρατοπέδου συγκέντρωσης), καθώς οι ίδιοι είναι εγγεγραμμένοι κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου και δικαιούνται να στεγαστούν στο Χαλάνδρι και όχι να πάνε σε μια απομακρυσμένη περιοχή που θα είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση τους σε σχολεία και υπηρεσίες υγείας.      
Ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκας, παρουσίασε πριν από λίγο, μια ειδυλιακή κατάσταση για το στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ρομά, ανακοινώνοντας ότι την Τρίτη 30/9 θα αρχίσουν οι κατεδαφίσεις κτισμάτων στον καταυλισμό.
Να μετρηθούμε λοιπόν.
Το 1ο ραντεβού είναι 05:00 στο ΚΕΝ (Κέντρο νεότητας) στη Δαναϊδών και το 2ο ραντεβού είναι στις 08:50 στον καταυλισμό (Μετρό Νομισματοκοπείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου