Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΛΜΕ








Με αποφασιστικότητα και πείσμα ξεκίνησε η απεργία στη Β/βάθμια εκπ/ση. Η συμμετοχή των συναδέλφων ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά. Εκατοντάδες σχολεία  ανάμεσα σε αυτά και όλα σχεδόν τα Επαγγελματικά συμμετείχαν σε ποσοστό 100%.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς καθηγητές και καθηγήτριες γιατί με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν την πιο βροντερή και αποστομωτική απάντηση στο Υπ. Παιδείας και την Κυβέρνηση που δήθεν, ενδιαφέρονταν για τη μαζικότητα των Γεν. Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών τις προηγούμενες μέρες.

Η Κυβέρνηση έχει τώρα μια μοναδική επιλογή: Να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα της απεργίας μας. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να βλέπει χιλιάδες απεργούς, όχι μόνον εκπαιδευτικούς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό που επέδειξε ενάντια στους απολυμένους σχολικούς φύλακες και την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά.

Καταγγέλλουμε την παρέμβαση της αστυνομίας που επιχείρησε να συγκεντρώσει στοιχεία των απεργών καθηγητών όπως έγινε στο Καρπενήσι και την Κύμη.

Καταγγέλλουμε τις πιέσεις της διοίκησης προς τους απεργούς Δ/ντές σχολικών μονάδων να συμπληρώσουν στοιχεία στο Survey.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τις ΕΛΜΕ, τις απεργιακές επιτροπές να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε και η αυριανή μέρα να έχει ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, που είδαν με επιφύλαξη την κινητοποίησή μας να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα.

Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για συντονισμό όλων των εργαζόμενων, των συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να ανατραπεί η πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

                                      Τρία βίντεο απ' την απεργία της ΟΛΜΕ

Παραθέτουμε δυο βίντεο με τον τρόπο που παρουσίασαν τα δελτία ειδήσεων του Alpha και του Σκάι για την  απεργία τηςΟΛΜΕ.

Οσο για το δελτίο ειδήσεων του Mega εκτός απ’ τις πλερέζες που είχε φορέσει ο Πρετεντέρης –δεν κρυβόταν από το ύφος του-για την τεράστια επιτυχία της απεργίας της ΟΛΜΕ, τα όσα ακούσαμε να μας λέει στον σχολιασμό του ήταν αναμενόμενα.
Δεν έχουν ουσιαστικά προβλήματα οι καθηγητές της ΟΛΜΕ, αλλά έχουμε να κάνουμε «με την πιο πολιτική απεργία των τελευταίων ετών» από την οποία «έχουν φύγει απ’ την μέση συνδικαλιστικά αιτήματα», μας είπε ανάμεσα στα άλλα ο Πρετεντέρης. Καμιά έκπληξη απ’ αυτόν.

Το ότι όμως η Μαρία Σπυράκη παπαγάλισε αυτούσιο το non paper που διοχέτευσε η «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ στους φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους στο κυβερνητικό κόμματα –χαρακτηρίζει «ταξική απεργία» που πλήττει τους μαθητές των δημόσιων σχολείων, με ωφελημένους τους μαθητές από εύπορα στρώματα που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια κλπ- ίσως είναι αξιοσημείωτο.

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδεία όταν μάθαιναν από τα κατά τόπους γραφεία εκπαίδευσης τα ποσοστά απεργών καθηγητών της δευτεροβάθμιας. Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία είναι τόσο μεγάλο που εκπλήσσει και τους πιο αισιόδοξους. Οσο μεγάλη λοιπόν ήταν η συμμετοχή στην απεργία αλλά και στο απεργιακό συλλαλητήριο τόση μεγάλη προβλέπετε να είναι η ποσότητα λάσπης και προβοκάτσιας που αναμένετε να ακούσουμε απ’ τα τηλεοπτικά κυβερνητικά φερέφωνα στα δελτία των 8 σε βάρος των απεργών. (Ο «κοινωνικός αυτοματισμός» θα έχει τον κύριο λόγο)

Με την κάμερα του «Βαθύ κόκκινο» προσπαθήσαμε να καλύψουμε την απεργιακή συγκέντρωση ζητώντας επίσης κάποιες δηλώσεις από τους παρισταμένους. 

Δείτε όλα  τα βίντεο. 





πηγη:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου