Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

100 παιδιά συμμετείχαν σε έναν υπέροχο αγώνα!

                                                                  



Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο γήπεδο του Πανναξιακού και στον προαύλιο χώρο του κλειστού γηπέδου πραγματοποιήθηκε το παιδικό δίαθλο, ένας πανέμορφος αγώνας που συνδύασε ποδηλασία και τρέξιμο για παιδιά οχτώ έως δώδεκα ετών.


Ο Αγώνας

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες βάση της ηλικίας τους (3η & 4η δημοτικού και 5η & 6η δημοτικού). Με τις οδηγίες του γυμναστή Δημήτρη Μανδηλαρά τα παιδιά πριν από τον αγώνα έκαναν την απαραίτητη προθέρμανση (διατάσεις και τρέξιμο) για την αποφυγή τραυματισμών και αμέσως ξεκίνησε ο αγώνας. Το δίαθλο περιελάμβανε για την πρώτη ομάδα τρέξιμο 400 μέτρων, αγώνα ποδηλάτου 2 χιλιομέτρων και ξανά τρέξιμο 400 μέτρων. Για τα μεγαλύτερα παιδιά της δεύτερης ομάδας η μόνη διαφορά ήταν ότι έτρεξαν 800 μέτρα. Μετά το τέλος των αγωνισμάτων και των δύο ομάδων έγινε η βράβευση των πρώτων από τις δύο ομάδες σε αγόρια και κορίτσια όπου τους απονεμήθηκε από ένα μετάλλιο και τους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα. Στο τέλος και ύστερα από κλήρωση ένα τυχερό παιδί κέρδισε ένα ποδήλατο (προσφορά του chiao moto)!

Η Διοργάνωση

Το παιδικό αυτό δίαθλο έγινε με πρωτοβουλία μιας παρέα φίλων με αγάπη για το ποδήλατο αλλά και την κοινωνική προσφορά και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως αν υπάρχει θέληση, όρεξη και όραμα μπορείς να καταφέρεις πολλά. Γύρω στα εκατό παιδιά έλαβαν συμμετοχή σε μια διοργάνωση που την ευχαριστήθηκαν τόσο τα ίδια όσο και οι γονείς τους.
Οι υπεύθυνοι, με μεράκι είχαν φτιάξει μια τεχνητή πίστα σε ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον, έξω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, για να αγωνιστούν τα παιδιά. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή και των εθελοντών που βοήθησαν στην τήρηση της ασφάλειας, την καταγραφή των αποτελεσμάτων και σε ότι ήταν απαραίτητο για τη σωστή διεξαγωγή του αγώνα.

Η Ιδέα

Μετά το τέλος του αγώνα το wavent.gr μίλησε με τους διοργανωτές του διάθλου,  Στράτο Περράκη, τη γυναίκα του Deppy Richard και τη Φλώρα Κούκλη. Όλοι οι συντελεστές έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου, από την όλη διοργάνωση καθώς και από την βοήθεια των εθελοντών. Αυτό το δίαθλο είναι το πρώτο που διοργανώθηκε για τα παιδιά αλλά το τρίτο συνολικά, αφού είχαν προηγηθεί άλλα δύο για ενήλικες τον Απρίλη και τον Οκτώβρη του 2012. Το παιδικό δίαθλο ξεκίνησε από μια ιδέα των παιδιών, τα οποία βλέποντας τους γονείς τους να αγωνίζονται, διεκδίκησαν και πέτυχαν τη διοργάνωση του δικού τους αγώνα. Πάνω απ” όλα όμως έγινε για να περάσουν οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές καλά μέσα από μια ευγενούς άμυλα διοργάνωση. Αν θα μπορούσε να βγει κάτι θετικό από όλο το εγχείρημα, θα ήταν η διάδοση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής μέσα από την άθληση και το ποδήλατο. Η πρόθεση των διοργανωτών είναι να επαναληφθούν ανάλογες διοργανώσεις στο μέλλον με μεγαλύτερη ακόμα συμμετοχή.

                                                

πηγη:http://www.wavent.gr/23456/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου