Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αniμasyroς: Take 5!




  photograph

                        Eye- candy στο Αιγαίο!

Μια γιγαντιαία αγελάδα γίνεται «πάλκο» για μια συναυλία ελβετικού φολκλόρ, ένα ψάρι άδει σπαρακτικά Ντονιτζέτι, λίγο πριν "αυτοκτονήσει" στο τηγάνι, ένα τρελλά ερωτευμένο πουλί κυνηγά τον αδιάφορο γατίσιο έρωτά του, μια δαιμονισμένη μαριονέτα - κάλτσα ξεσαλώνει και μια οδηγός τραμ φουντώνει κι ερεθίζεται με τις δονήσεις των κραδασμών του δρόμου και την επικύρωση των εισιτηρίων!
H Eρμούπολη γεμίζει και φέτος χρώμα κι έμπνευση και εκατοντάδες καρτούν ξεχύνονται στα κυκλαδίτικα σοκάκια της. Στο πέμπτο ραντεβού μας με τα best of animation από όλον τον κόσμο «σκηνοθετούμε» μια μοναδική «συνομιλία» του Τεντέν και του δημιουργού του, Hergé με τις  ψιλόλιγνες εικαστικές φιγούρες του Michel Ocelot να του αφηγούνται «Τα παραμύθια της νύχτας», υπό το βλέμμα των πρωταγωνιστών της σύγχρονης αμερικανικής σκηνής, μέσα από τις ταινίες των τριών σημαντικών ανεξάρτητων δημιουργών Don Hertzfeldt, John Dilworth και Patrick Smith που φλερτάρουν με τα Οσκαρ.
156 ταινίες από 30 χώρες συνθέτουν τα δύο διαγωνιστικά προγράμματα (διεθνές και φοιτητικό) που διεκδικούν τα βραβεία του αniμasyroς 5.0, ενώ δε λείπουν και οι ταινίες νέων Ελλήνων δημιουργών, όπως η αξιόλογη δουλειά σπουδαστών του ΑΚΤΟ καθώς και του ΤΕΙ Αθήνας στην ενότητα προβολών 'Animation against trafficking'.
Τα αφιερώματα φέτος φτάνουν μέχρι το Λονδίνο (London International Animation Festival) και την Πορτογαλία (Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Cinanima) καθώς και προβολές των βραβευμένων ταινιών του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Cartoon D’ Or 2011.
Παράλληλα, σημαντικοί δημιουργοί της διεθνούς και της ελληνικής σκηνής animation διδάσκουν στα φόρουμ και αποκαλύπτουν τα μυστικά στη σχέση του animation με τους ήχους και τη μουσική, ενώ στα εκπαιδευτικά εργαστήρια παίρνουν θέση οι μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας μέσα από το βρετανικό studio Animate & Create (με τον Dan Richards), ενώ εμφανίζεται μέχρι και ο Μάρκος Βαμβακάρης!
Τέσσερις μέρες γεμάτες προβολές, έμπνευση, χρώμα, πάρτυ και… πολύ animation!

ΒΙΝΤΕΟ

  • Ταινία Έναρξης
    contes-de-la-nuit-vid


    πηγη:http://www.animasyros.gr/index.php/GR/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου