Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ










Κάποιοι είπαν: "Καιρός ήταν! Οι άνθρωποι αυτοί δεν σεβάστηκαν ποτέ το χώρο που χρησιμοποιούσαν. Κάθε Κυριακή απόγευμα η εικόνα που άφηναν πίσω τους ήταν τραγική! Ένα όμορφο πάρκο γεμάτο σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά σχεδόν παντού και ...αυτοσχέδιες τουαλέτες όπου έβρισκε ο καθένας."


Λιγότεροι είπαν: "Το όμορφο πάρκο θα έπρεπε να το φροντίζει λίγο περισσότερο ο Δήμος που δεν τους παρείχε ΠΟΤΕ λίγους παραπάνω κάδους προκειμένου να αδειάζουν εκεί ο,τι ήθελαν να ξεφορτωθούν στο τέλος της μέρας.Το είχαν ζητησει ΕΠΑΝΝΕΙΛΗΜΕΝΩΣ.
Το Σωματείο στο οποίο ανήκει το παζάρι νοικιαζε με δικά του χρήματα 6 χημικές τουαλέτες για να μην αφοδευουν στη μεση του πάρκου.
Και το Σωματειο Ρακοσυλλεκτων έχει ζητησει επανειλημενα απο το ΔΗΜΟ περιφρουρηση του παζαριου ΑΛΛΑ καποιοι δεν συνεργαζονται.Γιατι ολα στην πολιτικη καταληγουν.οχι στους ξυπολητους."



Στην γενικότερη αίσθηση όμως του "επιτέλους!" αντέδρασε η σκηνοθέτρια Μαρίνα Δανέζη που μας έγραψε:




Το παζάρι που πραγματοποιουταν κάθε Κυριακή απο της 7.00 εως τις 15.00 στην "Κορεάτικη" αγορά ήταν ένα κεκτημένο του "Σωματείο Ρακοσυλλεκτών"


Το 1992 μαζεύτηκαν 62 άνθρωποι και ιδρυσαν το Σωματείο αυτό καθώς ήταν κυνηγημένοι απο παντού και δεν μπορούσαν να "στρώσουν" πουθενά " επίσημα"την πραμάτεια τους.Το κράτος ζήτούσε έναρξη απο την εφορία , ΤΕΒΕ κτλ. Η πραματεια δεν ήταν τιποτα άλλο απο εύρετα απο τους κάδους απορριμάτων ως επι το πλείστον.
Τα μέλη στα 20 χρόνια αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο.



Σήμερα υπάρχουν εγγεγραμένα 500 μελη περίπου.


Το αλαλούμ που συμβαίνει το τελευταίο χρόνο οφείλεται σε μη μέλη που εμφανίζονται και απαιτουν τις περισσότερες φορές με πολύ βιαιο τροπο να ενταχθούν σε αυτό.


Επίσης η δημοτική αστυνομία ποτέ δεν βοηθησε το Σωματείο ούτε τα μέλη στην περιφρούρηση του δικαιωματος τους στην εργασια.

Και ναι ειναι πάμφτωχοι.

Είναι περισσότεροι απο 200.

Και έχω περάσει 2 χρόνια απο την ζωή μου μ'αυτους τους αξιέπαινους ανθρώπους - ιδού και το αποτέλεσμα: 








ΛΥΠΑΜΑΙ που δεν βλέπετε πως πάει να τους απομονώσει η πολιτεία αντι να τους προστατέψει.

Μαρίνα Δανέζη
σκηνοθέτρια






(Πάνω, κι άλλες σκηνές απ' την -απ' ό,τι φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ταινία της Μ. Δανέζη. Μακάρι να μπορέσουμε να τη δούμε σύντομα. Και μακάρι να λυθεί το θέμα έτσι ώστε να μείνουν όσο γίνεται περισσότερο ικανοποιημένοι όλοι.)


πηγη:http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces#30737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου