Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ «ΝΑΙ» ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ




Το πείραμα της εναλλακτικής διαχείρισης απέτυχε: Ενταφιάστηκε την 20η Φεβρουαρίου με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς». Κατέρρευσε με την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία καταλύοντας το κοινωνικό άσυλο τον Απρίλη. Απογυμνώθηκε με τους 4 νεκρούς εργάτες των Ελληνικών Πετρελαίων στο βωμό της εθνικής ανάπτυξης. Η αμοιβαία επωφελής συμφωνία –που απορρέει από τη λογική «του καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο»- αποδείχτηκε μια φενάκη.
Το αδιέξοδο στα παζάρια με το διεθνές κεφάλαιο δεν αποδεικνύει μόνο το αδίστακτο πρόσωπο του συστήματος αλλά και τις εσωτερικές αντιφάσεις του πολιτικού σχηματισμού της ανανεωμένης σοσιαλδημοκρατίας που εκπροσωπεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Η μετριοπάθεια, η συγκαταβατικότητα, το δόγμα του «πατάμε σε δυο βάρκες με στόχο να εκμεταλλευτούμε τις αντιθέσεις και θα επιπλεύσουμε» έγιναν φύλλο και φτερό. Έχουμε πόλεμο.
Το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι «καπιταλισμός ή κοινωνική επανάσταση». Το «όχι» στο δημοψήφισμα έχει πολλαπλά μηνύματα και μπορεί να εμπεριέχει αντιφατικές ή και αντιθετικές σημασίες. Μπορεί ακόμα η άρνηση να εγκλωβίζει μια κοινωνική δυναμική όπως πολλές αρνήσεις που αφομοιώθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε λογικές ανάθεσης, που περιχαρακώθηκαν σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες.
Για μας όμως, το όχι σημαίνει τη συνέχιση των αγώνων ενάντια στην υποτέλεια και την ανθρωποσφαγή που έχουν επιβάλει με τα μνημόνια το ντόπιο και υπερεθνικό κεφάλαιο. Το όχι αφήνει παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται ενάντια στον ορυμαγδό των αβάσταχτων μέτρων που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει η όποια κυβέρνηση.
Αντίθετα, το ναι εκφράζει την αγριότητα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που υφίστανται σήμερα τα χαμηλότερα στρώματα και συσπειρώνει την άρχουσα τάξη ενάντια στους πληβείους. Ξαφνικά, η βαρβαρότητα της σκληρής λιτότητας, της εξοντωτικής φορολογίας, η διάλυση κάθε προνοιακού μηχανισμού –υγεία, εκπαίδευση κλπ- οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η ανεργία και η επισφάλεια αναβαπτίζονται στην ευρωπαϊκή κολυμβήθρα του  Σιλωάμ και αναγορεύονται σε «ευρωπαϊκή» προοπτική την οποία θα πρέπει να επιδιώξουμε!!!
Η συστράτευση των ντόπιων αφεντικών, η απροκάλυπτη τρομοκρατία και οι ωμοί εκβιασμοί –από το κλείσιμο των τραπεζών μέχρι τις απειλές απολύσεων αν οι εργαζόμενοι δεν συνταχτούν με το ναι των αφεντικών τους σε διάφορες επιχειρήσεις- αποκαλύπτει περίτρανα τον φόβο τους μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πλειοψηφικής άρνησης της κοινωνίας να δεχτεί τη σφαγή.
Γι’ αυτό η καταιγιστική προπαγάνδα των μέσων μαζικής εξημέρωσης την τελευταία εβδομάδα έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο: Ασύστολα ψέματα, σενάρια αποσταθεροποίησης βασισμένα σε ανύπαρκτα γεγονότα, φίμωση της αντίθετης άποψης – με λίγα λόγια ό,τι έκαναν πάντα αλλά με μεγαλύτερη ένταση για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους. Μοναδικός τους στόχος να δημιουργήσουν κλίμα πανικού και φόβου ώστε να αποδεχτούμε σαν κοινωνία την κηδεμονία των οικονομικών δολοφόνων της ευρωπαϊκής ένωσης και του διεθνούς νομισματικού ταμείου.
Από την πλευρά μας σαν Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου σε απόλυτη συνέπεια και ακολουθία με τους αγώνες στους οποίους συμμετείχαμε τα τελευταία πέντε χρόνια, σαν αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος που παλεύει την κοινωνική δικαιοσύνη και για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας λέμε

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ- ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.00μμ        ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΑΝΤΙΜΑΜΑΛΟ»


Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου