Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 8 ΧΕΛΩΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ                        
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ, 84300

                                                Νάξος, 3/6/2015

                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
         
Και ξαφνικά ο παράδεισος της δυτικής μεριάς του νησιού (Αγ. Προκόπης, Αγ. Άννα, Πλάκα, Αλυκό, Πυργάκι) μετατράπηκε σε νεκροταφείο θαλάσσιων χελωνών. Υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι  που μετρούν την παλικαριά τους με αριθμούς νεκρών χελωνών. Αυτοί οι ασυνείδητοι έχουν δολοφονήσει μέσα στο 2015, 8 χελώνες ήδη! Και αν προσθέσουμε τις 11 από πέρσι, μέσα σε 17 μήνες έχουμε φτάσει στις 19καταγεγραμμένες

Αυτά τα  άκακα ζώα που τρέφονται με τσούχτρες και όστρακα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ επέλεξαν στο δρομολόγιό τους να περνούν από τις παραλίες της Νάξου και ενίοτε να αφήνουν τ’ αυγά τους σε αυτές.

Βέβαια, απ’ όσο γνωρίζουμε η συντριπτική πλειοψηφία της περιοχής καταδικάζει το γεγονός αλλά μέχρι εκεί.Επιβάλλεται να πάρει θέση η τοπική κοινότητα (Αγ. Αρσένιος), ο Δήμος Νάξου και όλοι οι σύλλογοι του νησιού. Επίσης το Λιμεναρχείο, επιτέλους να κάνει πραγματικούς ελέγχους στην περιοχή, έτσι ώστε ο ένας, οι δύο εγκληματίες να μην αλωνίζουν ελεύθεροι. 

Η ΠΕ.ΚΙ.Ν. είναι αποφασισμένη να προστατεύσει αυτό το πρωτόγονο είδος με κάθε τρόπο. Διαμηνύουμε στους «παλικαράδες» ότι όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι και θα βρεθούν σύντομα προ των ευθυνών τους. Ακόμη, οι εν λόγω «κύριοι», ας αφήσουν κατά μέρους τις απειλές και τους εκβιασμούς, γιατί  δεν τους βοηθά καθόλου στο αποτρόπαιο έργο τους, παρά μόνο δυσχεραίνει τη θέση τους.

Προτείνουμε  στους καταστηματάρχες να προστατεύσουν την περιοχή τους και να τους απομονώσουν, γιατί η προβολή σε κεντρικά κι όχι μόνο, sites και μμε κάθε άλλο παρά καλό κάνει στο άνοιγμα της καλοκαιρινής σαιζόν. 

Η πανέμορφη κυκλαδίτικη φύση δεν μας χαρίστηκε, δεν μας ανήκει. Η αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα δεν είναι η πισίνα ούτε το ενυδρείο της επιχείρησης ή του σπιτιού μας. Οφείλουμε να την σεβαστούμε και να την προστατέψουμε. 


         Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕ.ΚΙ.Ν


                           
                                                         

                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου