Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7.00μμ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΑΝΤΙΜΑΜΑΛΟ»



Εκδήλωση ενάντια στην Ανάπτυξη




Πολύς λόγος γίνεται στην εποχή μας για την ανάπτυξη σαν μια επιδιωκόμενη κατάσταση που θα φέρει ευημερία στο κοινωνικό σύνολο. Όμως αυτή είναι η αλήθεια;
Η ανάπτυξη είναι ένας μύθος που τρέφει το σύστημα, μια διαδικασία κατά την οποία τόποι ερημώνονται, δηλητηριάζονται και καταστρέφονται, ολόκληροι πληθυσμοί εξωθούνται στην πείνα, την εξαθλίωση και την μετανάστευση, ενώ τα οφέλη της είναι μόνο τα τεράστια κέρδη που αποφέρει σε εμπορικούς, βιομηχανικούς και εργολαβικούς κολοσσούς.
Στη Νάξο την περίοδο που διανύουμε δυο μεγάλα έργα και οι αντιστάσεις σε αυτά καθιστούν τη συζήτηση επίκαιρη: Αφ’ενός η εγκατάσταση βιομηχανικών πάρκων αιολικής ενέργειας και αφ΄ετέρου η κατασκευή του φράγματος  του Τσικαλαριού, ενός εκτός νησιωτικής κλίμακας τεράστιου έργου που έχει ήδη φέρει την καταστροφή στην περιοχή με την κοπή χιλίων περίπου δέντρων.
Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα θα συζητήσουμε για τις επιπτώσεις της ανάπτυξης σε τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα και στη Νάξο, για τις αντιστάσεις των κατοίκων και τους αγώνες ενάντια στην καταστροφή. Η συζήτηση θα γίνει στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό και πολιτικό χώρο «Αντιμάμαλο», στην οδό Παπαβασιλείου.
Θα συμμετέχει σύντροφος από την Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία, μια συλλογικότητα  που έχει συμμετοχή στους αγώνες ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου, στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, ενάντια στην καταστροφή της Πάρνηθας και την ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως. Θα προβληθεί  ντοκυμανταίρ μικρού μήκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου