Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η Μαρίζα Κωχ στο εργαστήρι παιδικής τέχνης στη Νάξο




Το εργαστήριο παιδικής τέχνης σε συνεργασία με το «Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου – Μαρίζα Κωχ» παρουσιάζουν στη Νάξο την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, τη διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση: «Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια»...... που δημιουργήθηκε από τη Μαρίζα Κωχ για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά την ελληνική μουσική παράδοση.  


Στην παράσταση παίρνουν μέρος δεξιοτέχνες μουσικοί παραδοσιακών οργάνων και ταλαντούχοι τραγουδιστές, οι οποίοι  καλούν τα παιδιά  να  ανακαλύψουν όλοι μαζί αγαπημένα παραδοσιακά  τραγούδια και παιγνιδοτράγουδα. 


Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια είναι μια  «κιβωτός» των αντιπροσωπευτικότερων  παιδικών παραδοσιακών τραγουδιών απ’ όλη την Ελλάδα, που οι μουσικοί του περασμένου αιώνα, «έκρυψαν» στους ήχους των κουδουνιών του, προκειμένου να διασωθούν οι μελωδίες τους για πάντα και να τα μάθουν τα παιδιά των επόμενων γενεών. 




Η πλοκή: Το μουσικό πάπλωμα φυλασσόταν για πολλά χρόνια στο Μουσείο Μπενάκη. Ένα βροχερό  βράδυ κάποιου χειμώνα, το πάπλωμα κινδύνεψε να χαθεί, όπως περιγράφει στο γράμμα του ο διευθυντής του Μουσείου, ο οποίος εμπιστεύτηκε το πάπλωμα στην Μαρίζα Κωχ και στο Κέντρο Βιωματικής Μουσικής,   για να αποκαλύψουν  τους  μουσικούς θησαυρούς που κρύβονται στα χίλια χρυσά κουδούνια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου