Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό από την Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου


Πριν 6 χρόνια, στις 6 Δεκέμβρη του 2008, ο ειδικός φρουρός Κορκονέας δολοφονεί εν ψυχρώ τον 16χρονο Α. Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Γρηγορόπουλου, ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας.
Το Φλεβάρη του 2013 ο Ρωμανός συλλαμβάνεται μαζί με άλλους 3 για την απόπειρα ληστείας τράπεζας και ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης. Μολονότι οι συλληφθέντες ήταν ένοπλοι δεν χρησιμοποίησαν τον οπλισμό τους και δεν πείραξαν κανένα. Στην διάρκεια της κράτησής του ο Ρωμανός και οι σύντροφοί του ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν άγρια από την αστυνομία, ενώ το ελληνικό κράτος έγινε διεθνώς ρεζίλι όταν έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των συλληφθέντων επειδή η ασφάλεια, προκειμένου να καλύψει τα σημάδια των βασανιστηρίων, τις επεξεργάστηκε ηλεκτρονικά.
Το 2014, αιχμάλωτος πλέον του κράτους και καταδικασμένος στη μεγαλύτερη δυνατή ποινή, ο Ρωμανός δίνει πανελλαδικές και περνάει στα ΤΕΙ Αθήνας. Το υπουργείο τον βραβεύει για την επιτυχία και προσκαλείται σε τελετή που διοργανώνει η προεδρία της δημοκρατίας για να συγχαρεί ο πρόεδρος τους επιτυχόντες κρατούμενους για τις επιδόσεις τους. Ο ίδιος αρνείται να παραστεί στις εκδηλώσεις και επιστρέφει το βραβείο. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι σήμερα το ίδιο το κράτος τού απαγορεύει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για να παρακολουθεί τα μαθήματα...

Από τις 10 Νοέμβρη, ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός πραγματοποιεί απεργία πείνας με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αγώνας του Ρωμανού καθώς και των άλλων φυλακισμένων απεργών πείνας (Μιχαηλίδη, Πολίτη και Μπουρζούκου, οι οποίοι ξεκίνησαν απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με το Ρωμανό) για μια ανάσα ελευθερίας έρχεται σε μια συγκυρία όπου η όξυνση της καταστολής και αυστηροποίηση της βαρβαρότητας του εγκλεισμού εκδηλώνεται και με νομοθετήματα για την κατασκευή φυλακών τύπου Γ όπου θα επικρατούν ειδικές συνθήκες κράτησης, χωρίς άδειες στους κρατούμενους, με γενίκευση του καθεστώτος απομόνωσης, με περιορισμό του επισκεπτηρίου, κλπ .
Σε μια περίοδο που το ελληνικό κράτος βυθίζει μεγάλα κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια, την ανεργία και την αναξιοπρέπεια ενώ ταυτόχρονα οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί μαζί με τη δικαστική εξουσία επιτίθενται μετά μανίας σε όσους αντιστέκονται, ο αποφασιστικός αγώνας του 21χρονου αναρχικού Νίκου Ρωμανού έχει συσπειρώσει την αλληλεγγύη όλο και περισσότερων κοινωνικών κομματιών. H απόρριψη του αιτήματός του από το δικαστικό συμβούλιο είναι μια ακόμα έκφραση της ασφυκτικής τυραννίας του κράτους.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου καλεί την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Αντιμάμαλο» στην οδό Παπαβασιλείου σε εκδήλωση αλληλεγγύης ενώ στις 8.30 θα προβληθεί ντοκυμανταίρ για την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου