Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Η διαφθορά, οι μίζες, και οι μηχανισμοί συγκάλυψης λαμογιών.Τα τελευταία 15 χρόνια μόνο οι μίζες για πολεμικούς εξοπλισμούς φτάνουν το αστρονομικό ποσό του 1.000.000.000 ευρώ.


«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» 

Εμμανουήλ Ροΐδης

Σύμφωνα με τα όσα γράφει πρωτοσέλιδα το «Βήμα», το οποίο επικαλείται έρευνα ανακριτών και εισαγγελέων οι μίζες που ενθυλάκωσαν οι «αρμόδιοι» μεσάζοντες για την προμήθεια πολεμικών εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια φτάνουν το αστρονομικό ποσό του 1.000.000.000 ευρώ.


Αυτό φυσικά είναι μια διαπίστωση. Η διαφθορά και οι μίζες είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος και είναι επόμενο ένα τέτοιο διεφθαρμένο σύστημα να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.Πάμε όμως και με αφορμή την υπόθεση Καρατζαφέρη –που πιθανότατα και αυτή θα την φάει το σκοτάδι- να παρακολουθήσουμε τι κατάληξη είχαν όσες σχετικές υποθέσεις –σταγόνα στον ωκεανό- είδαν το φως της δημοσιότητας.

-Αποκάλυψη δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου: «Σοβαρό πολιτικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή» από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ καρπωνόταν μίζες (Δεν εννοούσε τον Τσοχατζόπουλο). Αποτέλεσμαμηδέν.
-Καταγγελία υποστράτηγου Κ. Φράγκου: Σημίτης: Τροχονόμος στην λεωφόρο της μίζας με τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Αποτέλεσμα μηδέν

Υ.Γ 1 Αν γίνει και καμιά στραβή λύσεις για το πολιτικό σύστημα υπάρχουν. Οπως τότε που φυγάδευσαν στην Γερμανία τον πρώην ισχυρό άντρα της Ζήμενς στην Ελλάδα, Χριστοφοράκο, ο οποίος τώρα συνεχίζει εκεί την καριέρα του. Εκαναν και το καραγκιοζλίκι της εξεταστική επιτροπή της βουλής που υποτίθεται ότι θα ερευνούσε το σκάνδαλο της Ζήμενς βγάζοντας  λάδι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν εμπλοκή. Ετσι δεν είπαμε ότι δουλεύει ο καπιταλισμός;

Υ.Γ 2 Όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας και σ’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο οι μηχανισμοί του αστικού κράτους θα κάνουν μια «ελεγχόμενη φωταγώγηση», και τα «υψηλά υφιστάμενα πρόσωπα», -όπως και τα ταμεία των αστικών κομμάτων- που έχουν εμπλακεί στο πάρτι της μίζας θα μείνουν στο απυρόβλητο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου