Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η εξήγηση για την καταστροφή του περιβάλοντος και την κοπή 1000 περίπου δένδρων στην λεκάνη του υπό κατασκευή φράγματος στο Τσικσλαριό - Ποταμιές δίνεται από την Α.Δ.Σ.ΥΝ. Δασολόγων


                 adsyn-dasologoi
ΑΔΣΥΝ Δασολόγων: Φαυλοκρατία στις τοποθετήσεις προϊσταμένων – Ιδιώτες «τοποθετούνται» στα δάση

«Αξιοκρατίας», «Δικαιοσύνης», «αξιολόγησης» και κομματοκρατίας το ανάγνωσμα συνέχεια... και στη Δασική Υπηρεσία, με αφορμή τις τοποθετήσεις των νέων προϊσταμένων, όπως καταγγέλλει ηΑυτόνομη Δημοκρατική Συνεργασία Δασολόγων Δημόσιων Υπαλλήλων (ΑΔΣΥΝ Δασολόγων).
Στην επιλογή διευθυντών και τμηματαρχών «υπερπηδήθηκαν εμπειρότεροι συνάδελφοι με επιστημονικές γνώσεις και ενδιαφέροντα για την υπηρεσία. Δεν εφαρμόστηκε δηλ. συνολικά ακόμη και η ειδική νομοθεσία που ψηφίστηκε για αυτές τις “προσωρινές” επιλογές. Στην τοποθέτηση, επιλέχτηκε συνειδητά η απομάκρυνση κάποιων συναδέλφων από το αντικείμενο που είχαν δουλέψει χρόνια, γιατί είχαν φέρει αντιρρήσεις ή πιθανά θα έφερναν στον μέλλον», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση – καταγγελία της, σημειώνοντας παράλληλα ότι «Το κόλπο τής τοποθέτησης σε άλλη Διεύθυνση ή Τμήμα εφαρμοζόταν έντεχνα και ως το 2005 που ίσχυε έστω η άτυπη αρχαιότητα».
Η ΑΔΣΥΝ Δασολόγων επιτίθεται στους διορισμένους «περιφερειάρχες» της συγκυβέρνησης, τους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, τονίζοντας ότι λειτουργούν ως «τσάροι» και κάνουν ό,τι θέλουν στις τοποθετήσεις προϊσταμένων και στις μεταθέσεις τους, μη εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που έχει ακυρώσει πολλές «αποφάσεις τους», ενώ καταγγέλλει ενδεικτικά ότι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχουν να γίνουν υπηρεσιακά συμβούλια για κρίσεις προϊσταμένων από το 2010 και στην Κεντρική Υπηρεσία από το 2005.
«Έτσι κατανοούν την εξουσία που τους δίνει η Κεντρική Κυβέρνηση που τους διόρισε. Απώτερος στόχος τους είναι βέβαια να δημιουργείται ένα κλίμα εκφοβισμού ώστε να εκβιάζονται οι συνάδελφοι (προϊστάμενοι ή όχι) και να μην έχουν την δυνατότητα να αντιδράσουν στις εκάστοτε πιέσεις των μονοπρόσωπων Κυβερνητικών Εκπροσώπων», επισημαίνει και αναρωτιέται: «Πώς εξυπηρετείται άραγε η “εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών”, όταν κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν έχει εισηγηθεί μετακινήσεις αλλά έτσι αποφάσισε ο “τσάρος” της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;»
Μετά τα παραπάνω, όπως αναφέρει η ΑΔΣΥΝ Δασολόγων, «οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτονται σε όλο τους το μέγεθος οι παλαιοκομματικές συμπεριφορές, το αποκρουστικό και αντίθετο με τα συμφέροντα των πολιτών και των εργαζομένων σύστημα ημετέρων και άκρατης κομματικοποίησης, που μας γυρίζει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τα νεοφιλελεύθερα σχέδια για περαιτέρω υποβάθμιση και συρρίκνωση του δημοσίου, συνοδευόμενα με πρακτικές καταστρατήγησης των νόμων – που οι ίδιοι ψηφίζουν – της στοιχειώδους δεοντολογίας και κάθε έννοιας δικαιοσύνης».
Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι :
«όλα αυτά εντάσσονται στην πολιτική της κυβέρνησης σταθερά προσηλωμένης στο να εφαρμόσει τις αντιδασικές ρυθμίσεις που ψηφιστήκαν με τους τελευταίους Νόμους. Την ασκούμενη δασική πολιτική που και με πρόσχημα την κρίση, παραδίδει άνευ όρων τον δασικό μας πλούτο στην κερδοσκοπία του Κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου