Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Πάρος: Παρέμβαση Ενάντια στις Φυλακές τύπου Γ



Πάρος: Παρέμβαση Ενάντια στις Φυλακές τύπου Γ'


Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2-7-14, από αλληλέγγυους, στην κεντρική πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, στην Παροικία της Πάρου.
Το κείμενο που μοιράστηκε:
Σε μια εποχή κομβικών ανακατατάξεων στο πολιτικό – κοινωνικό - οικονομικό ιστό της χώρας, που διακρίνεται από φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας, συλλήψειςκαι βασανισμούς αγωνιζόμενων, οι εξουσιαστές εντείνουν την κατασταλτική τους πολιτική σε βάρος των πολιτών, εκ νέου.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες του ολοένα και πιο βίαιου κατασταλτικού σχεδιασμού του κράτους με επιτάξεις απεργών, μαύρες οθόνες στα κρατικά–δημόσια κανάλια, επιχειρήσεις σκούπα σε μετανάστες, χουλιγουντιανού τύπου επεμβάσεις σε καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους. Με την ενίσχυση της ακροδεξιάς και του παρακράτους, με την υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς πολιτικής ατζέντας από τους διαχειριστές του εγχώριου καπιταλισμού, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο :
Η λεγόμενη «ανάπτυξη», η έξοδος από την καπιταλιστική κρίση θα περάσει πάνω από τα συντρίμια της κοινωνίας. Οποιοσδίποτε αγωνίζεται και οργανώνεται για να αντιπαρατεθεί στη βαρβαρότητα και τον κανιβαλισμό, ο καθένας, η καθεμία που αντιστέκεται και παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κράτος.
Μέσα στη γενικότερη αναδιάρθρωση του καπιταλισμού, η εξουσία σχεδιάζει να αναμορφώσει ολοκληρωτικά το σωφρονιστικό σύστημα έτσι ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα οι κατασταλτικές επιδιώξεις του κράτους.
Συγκεκριμένα, με προκλητικό τρόπο και μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και το αιφνίδιο κλείσιμο της ολομέλειας της βουλής, κατατήθεται προς ψήφιση το φασιστικό νομοσχέδιο για τις φυλακές που προβλέπει:
  • Το διαχωρισμό των κρατουμένων ανάλογα με τη φύση του αδικήματος και το βάρος της ποινής
  • Δημιουργία φυλακών τύπου Α’ για υπόδικους/κατάδικους για χρέη
  • Ιδιαίτερη μεταχείρηση με ελαφρύνσεις στις ποινές, εώς αποφυλακίσεις στις περιπτώσεις χαφιεδισμού και ρουφιανιάς,εναντίον διωκόμενων για «τρομοκρατία»
  • Δημιουργία ειδικού σώματος της αστυνομίας για τη φρούρηση των φυλακών και την καταστολή στάσεων, με απόρρητο και εντελώς αδιαφανή τρόπο λειτουργίας και οπλισμό. (Να σημειωθεί ότι ο τρόπος λειτουργίας των νέων Robocop της αστυνομίας καθώς και οι αρμοδιότητές τους, δε θα ανακοινωθούν ούτε στην εφημερίδα της κυβέρνησης).
  • Δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’ με ειδικές και ιδιαιτέρως σκληρές συνθήκες κράτησης, όπου οι υπόδικοι/κατάδικοι μεγάλης «επικινδυνότητας» θα κρατούνται σε καθεστώς μόνιμης απομόνωσης. Για τους εν λόγω κρατούμενους καταργούνται οι άδειες, το δικαίωμα μείωσης της ποινής, η υφ’ όρων απόλυση, τα μεροκάματα και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί στην επικοινωνία των κρατουμένων με τον έξω κόσμο, καταργώντας για αυτούς τα επισκεπτήρια και μόνο υπό αυστηρό έλεγχο επιτρέπονται η τηλεφωνική επικοινωνία και η αλληλογραφία. Η πρώτη φυλακή τύπου Γ’ στην Ελλάδα θα λειτουργήσει στη Δομοκό.
  • Τήρηση ειδικού αρχείου γενετικού υλικού.
 
Από τη Δευτέρα 23/6/2014 χιλιάδες κρατούμενοι από τις φυλακές όλης της χώρας προχώρησαν σε μαζική απεργία πείνας, αντιδρώντας στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ’ , που σύμφωνα με τους ίδιους ισοδυναμεί με θανατική ποινή, απαιτώντας την απόσυρση του φασιστικού νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα.
Εμείς από τη μεριά μας, παίρνοντας σαφή θέση στο κοινωνικό-ταξικό πόλεμο, έχοντας αποφασίσει ότι βρισκόμαστε στο πλάι του καταπιεσμένου, του μετανάστη, των από τα κάτω αυτού του κόσμου, δίπλα στους αγωνιζόμενους και αντιστεκόμενους ανθρώπους,

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
 
Αναρχικοί/ες - αλληλέγγυοι/ες
πάρος 2-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου