Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Έγινε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα χημικά της Συρίας και την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.





Μεγάλη συλλαλητήριο- συναυλία πραγματοποιήθηκε χθες το απογευμα στο Σύνταγμα από το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, τις Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές « Ώρα Μηδέν».
Με κεντρικό σύνθημα "Χημικά, Σκουριές, Ακτές συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!", οργανώσεις, πρωτοβουλίες πολιτών και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους:
Στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. "Γιατί θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, το ευαίσθητο περιβάλλον, αλιεία και τουρισμό, Οι χώρες που τα κατασκεύασαν έχουν ειδικές εγκαταστάσεις. Εκεί να καταστραφούν! Αν γίνει τώρα στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ελλάδας, θα γίνεται πάντα εδώ."
Στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Α"ποψιλώνει ένα αρχέγονο δάσος και καταστρέφει πλήρως το νερό της περιοχής. Μέσω της τοξικής σκόνης θα καταστρέψει την υγεία, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομεία και τουρισμό της περιοχής. Για να επιβληθεί στην τοπική κοινωνία έχουν ανασταλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα."
Στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. "Γιατί ιδιωτικοποιεί τις ακτές μας. Εσύ πού θα κολυμπάς του χρόνου; Γιατί εμπορευματοποιεί τις παραλίες μας. Πόσο θα σου κοστίσει το μπάνιο του χρόνου; Γιατί καταστρέφει τις ακτές μας. Πού θα κολυμπάς όταν οι παραλίες γίνουν βίλες;" υπογραμμίζουν τα κινήματα στο κάλεσμά τους."
Στη συναυλία που ακολούθησε συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι: Νένα Βενετσάνου, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Θοδωρής Κοτονιάς, Κώστας Λειβαδάς, Νίκος Τουλιάτος, Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.
Τα μέλη του κινήματος ενάντια στο χρυσό πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου επισκέφθηκαν τις καθαρίστριες στο Υπουργείο Οικονομικών στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης. "Με ΜΑΤ βία και καταστολή,Σκουριές και καθαρίστριες παλεύουμε μαζί" Από τις Σκουριές εώς τα Υπουργεία αγώνας για την γη και την Ελευθερία" ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν κάτοικοι της Χαλκιδικής και καθαρίστριες.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μέλη των κινημάτων δήλωσαν ότι ο αγώνας είναι κοινός και για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν άμεσα κοινές αγωνιστικές δράσεις με πρώτο ραντεβού τον αποκλεισμό της βάσης της Σούδας το επόμενο διάστημα.




Embedded image permalink

Φωτό:
 Μάριος Λώλος, Μάκης Συνοδινός, Δρομογράφος, Πραγματικό Όνομα

πηγη:http://www.alterthess.gr/content/syllalitirio-sto-syntagma-gia-ta-himika-tis-syrias-kai-tin-exoryxi-hrysoy-sti-halkidiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου