Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

"Σήμερα δεν έχει βάση η θεωρία πως θα φύγουν οι εφοπλιστές αν φορολογηθούν"



Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος μιλά στο Κόκκινο για τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές στην Ελλάδα. 

"Πλούτος και κρυψίνοια" είναι ο τίτλος άρθρου του περιοδικού Spiegel και το οποίο έχει ως θέμα τις φορολογικές διευκολύνσεις που απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος που συμμετείχε στο ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού μίλησε στο Κόκκινο για τις διευκολύνσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου λέγοντας πως η συνεισφορά των εφοπλιστών στα δημοσιονομικά έσοδα για το 2013 ήταν 15 εκατ. ενώ των ναυτεργατών ήταν 56 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε πως "απο την εθελοντική συνεισφορά των εφοπλιστών υπάρχουν στοιχεία πως επώνυμοι εφοπλιστές δεν συνεισέφεραν ούτε ένα ευρώ".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Έλληνες εφοπλιστές αν δεν απολάμβαναν 58 φορολογικές απαλλαγές οι συμμετοχή τους στα φορολογικά έσοδα θα αντιστοιχούσε σε 10 δις ευρώ ετησίως.

"Σήμερα τουλάχιστον 3.700 πλοία που ανήκουν σε ελληνικές εφοπλιστικές οικογένειες είναι με σημαίες ευκολίας. Όλες οι δράσεις του κράτους και των κυβερνήσεων υπηρετούν διαχρονικά τις επιδιώξεις και τα θέλω των εφοπλιστών" τόνισε ο Α. Νταλακογιώργος.

Πρόσθεσε πως "η θεωρία πως αν φορολογηθούν οι εφοπλιστές θα πάρουν τα καράβια και θα φύγουν, είχε μια βάση τη δεκαετία του 1980 που στο πλοία απασχολούνταν 120.000 εργαζόμενοι ενώ σήμερα απασχολούνται μόλις 4.000 έλληνες ναυτικοί στα 820 πλοία με ελληνική σημαία".

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μελλοντική κυβέρνηση να αναδείξει το θέμα αυτό, να πάρει σαφή θέση και να μην υποκύψει στη θεωρία αυτή. 


ΠΗΓΗ: http://stokokkino.gr/article/9235/A-Ntalakogiorgos-Simera-den-exei-basi-i-theoria-pos-tha-fugoun-oi-efoplistes-an-forologithoun#sthash.cO6QwYWc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου