Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Καταγγελία για εκτέλεση δρομολογίων παρά τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που στηρίζει το ΚΚΕ , καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές για τον κίνδυνο που διέτρεξαν επιβάτες και πληρώματα με την εκτέλεση του δρομολογίου των πλοίων παρά τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ που προειδοποιούσαν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και σφοδρή θαλασσοταραχή στο Αιγαίο στις 28 και 29 Μάη...


Το Speedrunner III προσέκρουσε κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου του για ασφαλές αγκυροβόλιο, στον προβλήτα του κεντρικού λιμένα Αδάμαντα Μήλου (Εικόνα: YouTube)
Συνεχίζοντας, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναλυτικά αναφέρουν:

"Τα παραπάνω γεγονότα έγιναν στο όνομα της μεγάλης κερδοφορίας των εφοπλιστών .Το «απαγορευτικό» που ίσχυε όταν  έπνεαν άνεμοι από 8 μποφόρ και πάνω μέχρι το 2005, με απαίτηση των εφοπλιστών η κυβέρνηση το έχει μετατρέψει σε λάστιχο , ρίχνοντας την ευθύνη για τον απόπλου των πλοίων στην κρίση των πλοιάρχων , γνωρίζοντας ότι αυτοί δύσκολα θα φέρουν αντίρρηση στην εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα κινδύνευσαν επιβάτες και πληρώματα στα εξής πλοία:
«ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ»,  Δεν έμεινε τίποτα όρθιο στο πλοίο από την φουρτούνα μέχρι να δέσει στη Σύρο.
«SPEEDRUNNER ΙΙΙ» , Έπεσε πάνω στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Μήλου.
«AQUA JEWEL» , Δεν κατάφερε να «πιάσει» στο λιμάνι της Σερίφου καθώς από τον πλοίαρχο «κρίθηκε επισφαλής» η προσέγγισή του εκεί.
«AQUA SPIRIT», Έψαχνε να βρει ασφαλές αγκυροβόλιο, σύμφωνα με ενημέρωση από τον πλοίαρχο. Τελικά, κατάφερε να αγκυροβολήσει στον όρμο Λουτρών της Κύθνου.
«EUROPEAN EXPRESS», Οι αρχές ενημερώθηκαν ότι «κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα Φούρνων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών». Το πλοίο αυτό  έχει έτος κατασκευής το 1974 και οι βλάβες του είναι απανωτές.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, που δεν υπολογίζει στο όνομα του κέρδους την ζωή των επιβατών και των ναυτεργατών. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που δίνει δεκάδες προνόμια στους εφοπλιστές , όπως τσάμπα χρήμα για τις άγονες γραμμές. Είναι η «ανάπτυξη» που δίνει το δικαίωμα στους εφοπλιστές όποτε θέλουν αυτοί, να δρομολογούν τα πλοία καθώς και να διαμορφώνουν και την τιμή των πανάκριβων εισιτηρίων.

Οι νησιώτες, οι ναυτεργάτες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Όσο τα πλοία παραμένουν στην ιδιοκτησία των εφοπλιστών, τέτοιου είδους επικίνδυνες καταστάσεις θα υπάρχουν. Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι  στην περιφέρεια με την Λαϊκή Συσπείρωση τονίζουν για άλλη μια φορά πως η λύση βρίσκεται στην «συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοΐας και ναυπηγοεπισκευαστικής βάσης που θα διασφαλίζει συχνά και ασφαλή δρομολόγια με φτηνό εισιτήριο για τους νησιώτες και τους επισκέπτες.»

Η λύση για τον λαό βρίσκεται στην αποδέσμευση από την Ε.Ε. με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής , με Λαϊκή Εξουσία."

01/06/2014






πηγη:http://www.naxos-news.gr/?aid=41285

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου