Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ποιοτικές γροθιές στους μετανάστες του Αιγαίου...


Βίντεο ντοκουμέντο...

Έλια Ζερβού

Στον απόηχο της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι, το βίντεο της DW κάνει το γύρο του κόσμου αποτυπώνοντας τις βιαοπραγίες και τις αυθαιρεσίες στις οποίες προβαίνει το...
λιμενικό, κατά τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών που εισέρχονται στα ελληνικά εθνικά ύδατα.

Στο βίντεο εμφανίζονται άνδρες του λιμενικού να βρίζουν και να τρομοκρατούν μετανάστες, να απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν, ενώ ακούγεται μαρτυρία μετανάστη ο οποίος αφέθηκε αβοήθητος στο νερό και η προπέλα του λιμενικού σκάφους τού προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα και πληγές στο γόνατο, ώσπου υποχρεώθηκαν να τον τραβήξουν έξω.

Και ενώ αιμορραγούσε και έτρεμε, ζητούσε μια κουβέρτα, αλλά οι λιμενικοί ούτε πρώτες βοήθειες, ούτε κουβέρτα του πρόσφεραν, αντίθετα άρχισαν να του θέτουν ερωτήσεις, αδιαφορώντας για την κατάστασή του.

Ντοκουμέντο και η σκηνή που το λιμενικό βρίσκει σε βάρκα άνθρωπο μόνο του, πηδάει λιμενικός στη βάρκα και αρχίζει να τον γρονθοκοπά.

Λένε πως είναι "έμπορος". Πιθανότατα. 

Έτσι, επειδή υπάρχει μπροστά στα μάτια του, με την εξουσία που του δίνει ένας μισθός της πείνας, αρκετός όμως να τον κάνει να νιώσει ανωτερότητα απέναντι στον "κακομοίρη" πρόσφυγα, μετανάστη, λαθρομετανάστη, όπως θέλετε νοιώστε τον, αρκεί να νιώσετε ότι πίσω από τις λέξεις βρίσκεται και ένας άνθρωπος.

Από την άλλη τώρα, ο σχολιαστής του βίντεο είναι επίσης ποταπός με το τόσο επικριτικό ύφος απέναντι στους λιμενικούς και τον ίδιο τον λιμενάρχη Λέσβου τον οποίο σχολιάζει αρνητικά επειδή ισχυρίζεται "απλώς εκτελούμε εντολές", διότι κι ο ίδιος για πέντε-δέκα ψωροευρώ που παίρνει για τη δουλειά του, ασκεί την εξουσία του υπεράνω και πολιτισμένου Ευρωπαίου δημοσιογράφου.

Όλοι αυτοί μαζί, πάνω στο κεφάλι των ανθρώπων που ζητάνε μόνο χώρο για να ζήσουν.

Άνθρωποι που δεν θα είχαν κανένα λόγο να πέσουν στην ανάγκη του κάθε κτήνους-λιμενικού και κάθε αποκτηνωμένου Δυτικού, αν ζούσαν καλά στην πατρίδα τους.



Μια χαρά μας κρίνει και μας κατακρίνει η Ευρώπη για την κτηνώδη συμπεριφορά μας, αλλά επιτέλους, οι Ελληνικές ακτές είναι και Ευρωπαϊκές ακτές συγχρόνως. 

Τους πρόσφυγες δεν τους γεννάνε οι Έλληνες για να τους βασανίζουν.

Στους πρόσφυγες οι Έλληνες βγάζουν το άχτι τους, διότι ως άνθρωποι ζούμε σε έναν πολιτισμό, στην προκειμένη περίπτωση, τον Ευρωπαϊκό, και από ό,τι φαίνεται οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι δεν κατάφεραν να μας διδάξουν πολλά, μια και στο συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον, δεν τους περισσεύουν...

Γιατί ειδικά με το ζήτημα των προσφύγων/μεταναστών, δεν ασχολούνται ούτε για να τους γρονθοκοπήσουν...

Είναι ανάγκη να δοθεί τώρα μια λύση στο ζήτημα αυτό, ανθρωπιστική λύση, με τη συμμετοχή ολόκληρης της Ευρώπης, πέρα από συμφωνίες και υπογραφές, που όπως έχει αποδειχθεί, μόνο θάνατο χαρίζουν προς ανακούφιση των μεταναστών.

Αλλιώς, εσαεί ξύλο θα τρώνε και θα πνίγονται οι άνθρωποι αυτοί, ενώ το μόνο που θα έλειπε για την πλήρη κορύφωση του δράματος θα ήταν να στέλναμε τα πτώματα στη διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να έχουμε εκπληρώσει όλοι το ρόλο μας μέχρι τέλους.


Το βίντεο -ντοκουμέντο

http://www.youtube.com/watch?v=PpZierI8l_g

πηγη:
http://nonews-news.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3515.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου