Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Κόκα Κόλα 103 μέρες απεργίας ( βίντεο )Οι εργαζόμενοι στην Κόκα Κόλα 3Ε Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τον αγώνα τους έχοντας συμπληρώσειπερισσότερες από 100 μέρες απεργίας ενάντια στις απολύσεις 33 εργατών και το λουκέτο των εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη που σχεδιάζει η πολυεθνική. Με αισιοδοξία και μαχητικότητα αντιμετωπίζουν τις διώξεις και τα εξώδικα της εργοδοσίας, που προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει και να κάμψει τις αντιστάσεις τους.
Αν όμως η εταιρία έχει για συμμάχους το κράτος, τα ΜΑΤ, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό και την αντεργατική νομοθεσία, οι εργαζόμενοι έχουν στο πλευρό τους την εργατική τάξη και το λαό όλης της χώρας. Γιατί ο αγώνας τους βρίσκεται ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης, των απολύσεων και των λουκέτων. Γιατί η μόνη λύση βρίσκεται στους μαζικούς αγώνες για πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια.
Η συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην Κόκα Κόλα είναι ανάγκη να εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα. Οι εμπειρίες και τα συμπεράσματα από την αγωνιστική διαδρομή των απεργών πρέπει να συζητηθούν σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά και να αποτελέσουν έναυσμα για νέους αγώνες όπου ζει και εργάζεται ο εργαζόμενος λαός.
Για να αντισταθούμε στην επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου!
Για να ανατρέψουμε την πολιτική της ανεργίας και της εξαθλίωσης!


Ταξική Πορεία

Εκδήλωση της Ταξικής Πορείας στην Αθήνα με
απεργούς της Κόκα Κόλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 του Γενάρη η εκδήλωση-συζήτηση για τις 100 μέρες της απεργίας στην Κόκα-Κόλα Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ταξικής Πορείας στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Και η επιτυχία της δεν βρίσκεται τόσο στη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας όσο στο κλίμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας που μετέδωσαν αλλά και πήραν οι τρεις εργαζόμενοι που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη. Ο Γρηγόρης (πρόεδρος του Σωματείου), ο Αρτέμης (αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου και ο Άρης (οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας) δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να εκπέμπουν την πίστη στον αγώνα τους και τη δυνατότητα νίκης απέναντι στην πολυεθνική-κολοσσό. Η εικόνα από τις καθημερινές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για ένα δυναμικό 50 ανθρώπων, 33 απολυμένων και 17 απεργών! Ακόμη πιο εντυπωσιακή η συμπαγής ενότητά τους που όλο αυτό το διάστημα δεν μέτρησε ούτε μία απώλεια. Και αυτό αποτελεί και ένα από τα δυνατά τους όπλα. Χωρίς αυταπάτες και υπερφίαλες τοποθετήσεις και οι τρεις εργαζόμενοι μετέφεραν τη διαπίστωσή τους ότι χωρίς τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη ο αγώνας τους δεν θα μπορούσε να σταθεί. Συμπαράσταση η οποία πρέπει να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και να εκφραστεί με όσο το δυνατόν πιο πλατύ τρόπο. Γιατί πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, αυτός ο αγώνας έχει να αντιμετωπίσει και την πλήρη αποσιώπησή του από τα μεγάλα ΜΜΕ.
Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στη «γραμμή» του μποϋκοτάζ των προϊόντων της επιχείρησης (Κόκα Κόλα, Φάντα, Αμίτα) που προπαγανδίζουν ως σωματείο και ομοσπονδία (ΠΟΕΕΠ) μέσα από αφίσες, τρικάκια και αυτοκόλλητα, αλλά και στην ανταπόκριση του κόσμου στην καμπάνια τους. Εντύπωση προκάλεσε η ωριμότητα και η αποφασιστική στάση όλων των εργαζομένων, τόσο απέναντι στις μεθοδεύσεις της εταιρείας όσο και απέναντι στις απανωτές διώξεις που δέχονται.
Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού. Κοινός τόπος όλων ήταν η κατανόηση της ανάγκης να στηριχτεί αυτός ο αγώνας. Εκ μέρους της Ταξικής Πορείας έγινε ξεκάθαρο ότι αυτή η εκδήλωση δεν ήταν μια απλή υποχρέωση, αλλά το ξεκίνημα μιας προσπάθειας εδώ στην Αθήνα να προβληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αγώνας αυτός, κόντρα στη φίμωση και την αδιαφορία.

δείτε το βίντεο : Εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης στην απεργία των εργαζόμενων της Κόκα Κόλα που διοργάνωσε στις 9/1/2014 η Ταξική Πορεία στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

http://www.youtube.com/watch?v=hmNqyJt0r6s

πηγη:http://taxpohealth.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου