Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Μη φοβάστε, νικάμε: Το ημερολόγιο της «Αλληλεγγύης για όλους» (βίντεο - φωτ.)






Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας


Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ γέμισε με εικόνες από έναν κόσμο που ανατέλλει, έναν κόσμο αλληλεγγύης!

Την Τετάρτη 12/12, το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμίδου 2, Ψυρρή) γέμισε με εικόνες από έναν κόσμο που ανατέλλει, έναν κόσμο αλληλεγγύης. Η «Αλληλεγγύη για όλους» παρουσίασε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στις χαρές και τις μάχες, στον αθέατο αλλά εξόχως δημιουργικό κόσμο των κινημάτων. Δέκα τέσσερις (14) φωτορεπόρτερ συνεργάστηκαν για πρώτη φορά ώστε να δημιουργήσουν ένα ημερολόγιο που να σας κάνει να δείτε τον κόσμο με αισιοδοξία



Παραθέτουμε για το γεγονός απόσπασμα από ένα έξοχο άρθρο της Σταυρούλας Πουλημένη από το σάιτ alter thess: http://www.alterthess.gr/content/ena-klik-stin-allileggyi-ena-imerologio-gia-ena-peirama-eleytherias.
«Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο της αλληλεγγύης, ένα ημερολόγιο στιγμών αμοιβαίας συνεισφοράς όλων αυτών που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την κρίση αλλά βρήκαν το κουράγιο να χαράξουν έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν της ελεημοσύνης και της υποταγής, κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες σε χιλιάδες αντίτυπα σε όλη την Ελλάδα.



Τα τρία τελευταία χρόνια του μνημονίου σε διάφορες γειτονιές της Ελλάδας άνθρωποι όλων των ηλικιών, γυναίκες και άνδρες προσπάθησαν να βρουν τους δικούς τους συλλογικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η στέγαση, η σίτιση, η απόλυση, η αδυναμία πρόσβασης στα νοσοκομεία. Παράλληλα επινόησαν εκείνους τους τρόπους για  να επικοινωνήσουν χωρίς η αδυναμία να γίνεται εμπόρευμα και η φτώχεια ενοχή.
Οι αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης που «ξεφύτρωσαν» σε πολλές γωνιές της χώρας μας απέδειξαν όλο αυτό το διάστημα ότι η αλληλεγγύη είναι ο μοναδικός οδηγός αντίστασης στην πολιτική της εξαθλίωσης και ένα «φυτώριο» σχέσεων εμπιστοσύνης μακριά από λογικές εξάρτησης και φιλανθρωπίας.
Ένας οδηγός που μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο με αισιοδοξία. Για το ημερολόγιο αυτό συνεργάστηκαν 14 φωτογράφοι απ`όλη την Ελλάδα οι οποίοι συνεισέφεραν αφιλοκερδώς με τον δικό τους μοναδικό τρόπο έτσι ώστε ο αθέατος κόσμος της αλληλεγγύης, ο κόσμος αυτός που δεν αναφέρεται ούτε με μικρά γράμματα στις οθόνες των τηλεοράσεων αλλά αντιστέκεται σε όλα τα success story της κυβέρνησης, να γίνει  ημερολόγιο και με την βοήθεια της «Αλληλεγγύης για όλους»  να προσφέρει οικονομική στήριξη σε όλες τις δομές που το έχουν ανάγκη».



Στο φακό του left μίλησαν: η Μυρτώ Μπολότα, από «Αλληλεγγύη για όλους», η Ντίνα Δασκαλοπούλου, δημοσιογράφος, «Εφημερίδα Συντακτών» και ο Στέλιος Ματσάγκος, φωτορεπόρτερ:







Περισσότερες φωτογραφίες, εδώ.


πηγη: http://left.gr/news/mi-fovaste-nikame-imerologio-tis-allileggyis-gia-oloys-vinteo-fot#sthash.PVP4Txwy.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου