Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!




Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Την ελληνική συμμετοχή στο σχεδιαζόμενο βρώμικο πόλεμο κατά της Συρίας, ζήτησαν, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες οι ΗΠΑ. Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ ζήτησαν διευκολύνσεις για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της χώρας, κυρίως της Σούδας και της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  στο πλαίσιο κινήσεως στρατιωτικών δυνάμεων, πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων, έχουν "αξιοποιηθεί", ήδη, διάδρομοι διέλευσης εντός του ελληνικού χώρου. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που έγινε δέκτης των αιτημάτων παροχής διευκολύνσεων και συνδρομής, παρά τις επίσημες διαψεύσεις του που γίνονται για τα μάτια του κόσμου, ενημερώθηκε στο ανώτερο δυνατό επίπεδο ότι, σε όλα τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται, ο ρόλος της Ελλάδας και των εγκαταστάσεών της είναι κάτι παραπάνω από στρατηγικός. Ηδη, στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυξημένη συγκέντρωση συμμαχικών σκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ότι οι αποφάσεις για πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος της Συρίας, μάλλον, έχουν αποφασισθεί.
Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι δυστυχώς, η χώρα μας,εξαιτίας των απαράδεκτων κυβερνητικών δεσμεύσεων, θα βρεθεί σε ρόλο-κλειδί στον προετοιμαζόμενο βρώμικο πόλεμο κατά της Συρίας για δύο λόγους: κατά πρώτον, φαίνεται να επικρατεί μια αυξημένη επιφύλαξη από τη Δύση στην αξιοποίηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των οδών διέλευσης που διαθέτει η Τουρκία, λόγω της αυξημένης πολιτικής εμπλοκής της Αγκυρας στη συριακή κρίση.
Κατά δεύτερον, η αξιοποίηση των στρατιωτικών βάσεων της Ελλάδας και η συνεργασία με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη δοκιμασθεί στο πρόσφατο παρελθόν κατά την ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και τα αποτελέσματα αποτιμήθηκαν ως εξαιρετικά θετικά από τους Δυτικούς ιμπεριαλιστικούς κύκλους.
Την ίδια ώρα, όπως μας εξηγούν στρατιωτικοί κύκλοι, εξίσου σημαντικό, ίσως και σημαντικότερο, ρόλο στις ιμπεριαλιτικές πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος της Δαμασκού, αναλαμβάνει,δυστυχώς και η προθυμότατη Κύπρος του πειθήνιου Ν. Αναστασιάδη, η οποία, ιδιαίτερα μέσω των "κυρίαρχων" βρεττανικών βάσεων, έχει ήδη μετατραπεί σε πολεμικό προγεφύρωμα και αβύθιστο αεροπλανοφόρο του Δυτικού ιμπεριαλιστικού μετώπου.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι πέραν της ηθικής πλευράς είναι άκρως επιζήμια και βλαπτική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα να σύρεται η χώρα μας, άμεσα ή έμμεσα αλλά πολύ καθοριστικά, στο άρμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών των ΗΠΑ και του άθλιου δυτικού μετώπου που θα συγκροτηθεί γύρω της, πολύ περισσότερο που μια ενδεχόμενη πολεμική επέμβαση στην Συρία δεν φαίνεται να έχει και κανένα έρεισμα στη διεθνή νομιμότητα, αφού Ρωσία, ίσως, και Κίνα δεν πρόκειται να δόσουν έγκριση στο Συμβούλιο Ασφαλείας να καλύψει την επιχείρηση.
Οι ίδιοι κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος δεν έχουν κανένα συμφέρον από τη μετατροπή της περιοχής μας σε πυριτιδαποθήκη και κανένα συμφέρον από ένα πόλεμο διαρκείας στη Συρία, που μπορεί να έχει ως συνέπεια και το διαμελισμό της τελευταίας, με απρόβλεπτες παρενέργειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Αντίθετα, η Ελλάδα στη διεθνή οικονομική θέση που βρίσκεται, χρειάζεται όσο ποτέ μια νέα προοδευτική οικονομική πολιτική σε σύγκρουση με την ευρωζώνη και μια νέα ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, μακριά από την "προστασία" της Γερμανίας ή τη δορυφοροποίηση στον αμερικανοισραηλινό άξονα, η οποία θα αναδεικνύει τη χώρα μας σε παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας και πολύπλευρων ισότιμων σχέσεων, γέφυρα επίλυσης των διαφορών και δύναμη για την πολιτική και κοινωνική χειραφέτηση των λαών της περιοχής μας σε μια νέα μεσόγειο αλληλοβοήθειας κια συνύπαρξης.
Η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμπλέξει τη χώρα, στο όνομα τήρησης, τάχα, συμβατικών "συμμαχικών" υποχρεώσεών της, στον άθλιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της συρίας και πολύ περισσότερο να το πράξει ερήμην της Βουλής και χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού.
Αυτή την ώρα μαζί μ΄ενα κίνημα για να φύγει η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, χρειάζεται ταυτόχρονα να αναπτυχθεί και ένα μεγάλο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για την ανεξαρτησία της χώρας μας, την ειρήνη και την προοδευτική αλληλεγγύη των λαών της περιοχής μας

πηγη:http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13110:diax&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου