Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

"ΠΑΡ' ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ" ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ - ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ 01- 09 - 2012






Μεγάλη ανταπόκριση  από τον κόσμο είχε το υπαίθριο ανταλλακτικό - χαριστικό παζάρι που έγινε στην πλατεία Μανδηλαρά στην παραλία της χώρας Νάξου από το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης "Παρ' Το Αλλιώς".Oι ανταλλαγές που έγιναν σε είδη πρώτης ανάγκης (ένδυση,υπόδηση,τρόφιμα και όχι μόνο)ήταν αρκετές .Το παζάρι ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα και τελείωσε στις 24:00


                                       

Το «Παρ’ το αλλιώς» είναι πρωτοβουλία πολιτών της Νάξου που σκοπό έχει την ανάπτυξη ενός εναλλακτικού τρόπου συναλλαγών μεταξύ των μελών για την κάλυψη βασικών αναγκών της καθημερινότητας, παράλληλα με τον σταδιακό περιορισμό της εξάρτησής μας από το χρήμα και του ελέγχου που μας ασκείται μέσω αυτού.


                              
Το Δίκτυο «Πάρ' το Αλλιώς» προτίθεται να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα, αγροτικά και κτηνοτροφικά, μέσω της ανταλλαγής, καθώς και να συνεισφέρει στα «επιπλέον» της καθημερινής ζωής: ρουχισμό, οικιακό εξοπλισμό, τεχνικές γνώσεις, μαθήματα, χειρωνακτικές εργασίες, υποστήριξη σε πρακτικά θέματα, αγαθά πολιτισμού, γνώσης και ψυχαγωγίας, κ.ά. 
Κάθε ΜΕΛΟΣ του Δικτύου προϋποτίθεται να αποδέχεται τη φιλοσοφία της οριζόντιας οικονομίας που εκφράζει το συγκεκριμένο εγχείρημα, λειτουργώντας με βάση τις αληθινές ανάγκες και όχι τον καταναλωτισμό. Το Δίκτυο έχει  τη δυνατότητα να βάζει «βέτο» ως προς τη συμμετοχή ατόμων που δρουν με αδιαφάνεια και ιδιοτέλεια.

                                     
Kαθένας προσφέρει ό,τι μπορεί. Αν θέλετε να συμμετέχετε, δηλώστε oτιδήποτε έχετε την πρόθεση να προσφέρετε: από τη φύλαξη ενός παιδιού μέχρι το βάψιμο ενός σπιτιού. Ακόμα,ζητήστε ό,τι χρειάζεστε. Εφόσον κάποιο από τα μέλη της ομάδας έχει τη δυνατότητα να το προμηθεύσει, επικοινωνείτε μαζί του και συμφωνείτε από κοινού τον τρόπο συναλλαγής. Η «ισοτιμία» υπηρεσίας-προϊόντος ορίζεται άμεσα από τους ίδιους τους συναλλασσόμενους ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Δεν ορίζεται εξαρχής κάποια τιμή, ούτε παρεμβαίνει κάποιου είδους νόμισμα. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές συναποφασίζουν μόνες τους την αναλογία ανταλλαγής, σε πλαίσιο εμπιστοσύνης, καλής θέλησης και «καθαρών» προθέσεων. Ελάτε να δράσουμε συλλογικά!
Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που εμπνέεται από την αξία της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης να συμμετέχει ενεργά. Επικεντρώνουμε στον άνθρωπο και την ανάγκη μας για αξιοπρεπή ζωή και κοινωνική αλληλοϋποστήριξη. Συνεργαζόμενοι με όρους ισοτιμίας, μπορούμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 Θα μας βρείτε στο χώρο που στεγάζει την ΚΛΙΜΑΚΑ (τον οποίο, μάλιστα μας παραχωρεί στα πλαίσια του κοινωνικού έργου που προσφέρει). Εκεί, έχουμε τη δυνατότητα να συναντηθούμε, να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες και πράγματα.
Ανοιχτά κάθε Τρίτη και Σάββατο 18:00 – 21:00
                                                                           

                                           
 


             





Mια ευχάριστη μουσική "παρέμβαση" από τρείς μουσικούς (BOTS, FRED & NIKOL) φίλους του δικτύου κατά την διάρκεια του παζαριού 






                            

                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου