Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος πληρώνει τη δεύτερη σύνταξη των βουλευτών;



ΜΕΤΑ και την αρθρογραφία της «Ε», στο τέλος της περασμένης βδομάδας, για την τρίτη σε ένα χρόνο σφαγή των συντάξεων και την αναντίστοιχη διατήρηση από τους βουλευτές της δικής τους, η Βουλή, μ' ένα δελτίο Τύπου, κατέγραψε τις περικοπές βουλευτικών απολαβών τα τελευταία δύο χρόνια, αποκρύπτοντας επιμελώς όλες όσες έχουν παραμείνει αλώβητες.

Μεταξύ των οποίων και η αμαρτωλή σύνταξη των βουλευτών.


Ο ΛΑΟΣ δεν γνωρίζει ότι οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, αποφασίζουν να πετσοκόψουν τις μοναδικές συντάξεις όσων έχουν πληρώσει γι' αυτές επί χρόνια, με κρατήσεις από τους μισθούς μήνα μήνα, την ώρα που οι ίδιοι αυτοί (βουλευτές) παίρνουν τις δικές τους χωρίς να έχουν υποστεί τις αντίστοιχες κρατήσεις, επιβαρύνοντας τις τσέπες των φορολογουμένων, δηλαδή τον κρατικό προϋπολογισμό, υπέρ του οποίου υποτίθεται ότι εργάζονται.


ΔΕΝ είναι μόνον αυτό. Η σύνταξη των βουλευτών είναι δεύτερη σύνταξη. Την παίρνουν όλοι (εκτός από λιγότερους από 10 ανεπάγγελτους) εισπράττοντας ταυτόχρονα και τουλάχιστον μία ακόμη, εκείνη του επαγγέλματός τους!


ΥΠΟ ΤΙΣ σημερινές συνθήκες είναι αισχρό να περικόπτει κανείς τις μοναδικές συντάξεις των πολιτών, έχοντας διασφαλίσει για τον εαυτό του μια δεύτερη απολαβή για το μέλλον του! Γράφω τουλάχιστον μία ακόμη, γιατί οι βουλευτές που εργάζονταν στο Δημόσιο παίρνουν και τη σύνταξη του διαδοχικού τους Ταμείου, και τη σύνταξη του επαγγέλματός τους, και τη βουλευτική! Αν τυχόν είναι γ. γραμματέας περιφέρειας παίρνει και το μισθό αυτό!


ΕΠΙΣΗΣ, αν ένας συνταξιούχος βουλευτής επανεκλεγεί, παίρνει και τη σύνταξη και τη βουλευτική αποζημίωση!


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, που με τόση ευκολία επέβαλαν δύο περικοπές τύπου ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις των πολιτών από πέρυσι (ΛΑΦΚΑ αμφίβολης νομιμότητας, γιατί αντί να πάει στην αλληλεγγύη πάει στο χρέος) και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τη νέα σφαγή 20% επί των συντάξεων που είναι πάνω από το όριο της φτώχειας (την οποία προφανώς ετοιμάζουν για το λαό, αλλά όχι για τον εαυτό τους), δεν έχουν κανένα λόγο να παίρνουν βουλευτική σύνταξη. Πρώτον, γιατί συνταξιοδοτούνται κανονικά από τα επαγγελματικά τους Ταμεία. Δεύτερον, γιατί επιβαρύνουν τον ήδη επιβαρημένο κρατικό προϋπολογισμό. Υπέρμετρα.


ΕΠΕΙΔΗ δεν είναι μόνον οι σημερινοί 300 που θα συνταξιοδοτηθούν. Είναι και οι εν ζωή εκατοντάδες 300, που συνταξιοδοτούνται ήδη. Και οι οποίοι μάλιστα είχαν το θράσος σε περίοδο κρίσης να απαιτούν αναδρομικά τις αυξήσεις των συντάξεών τους, λόγω αύξησης της σύνταξης των ανώτατων δικαστικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου