Την καλύτερη απάντηση στην κατήφεια και την πολιτισμική αδράνεια των ημερών, δίνουν 90 χορογράφοι και 73 χορευτικές ομάδες σε 4 θέατρα της Αθήνας, στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Χορού που ξεκίνησε στις 18 Μαΐου.«Ο χορός μπορεί να δράσει ψυχοθεραπευτικά και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, γι’ αυτό όλοι οι Έλληνες χορογράφοι προσπαθούμε με τη συνεχή παρουσία και προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα, να αποδεικνύουμε ότι και στις δύσκολες στιγμές συνεχίζουμε να δημιουργούμε», τονίζει ο Πέτρος Γάλλιας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.
«Με τη δικαιολογία της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν την κοινωνία ότι η τέχνη είναι μια άχρηστη πολυτέλεια και οι δημιουργοί της περιττοί» σημειώνει ο Πέτρος Γάλλιας. «Μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, από την οικονομική κατάρρευση, είναι η πνευματική ανυπαρξία. Ειδικά σήμερα που η κοινωνία βιώνει και σπαράσσεται από όλα αυτά τα προβλήματα και μπροστά μοιάζει να υπάρχει μόνο αδιέξοδο, περισσότερο τώρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, η κοινωνία χρειάζεται τους πνευματικούς ανθρώπους και τους δημιουργούς τέχνης. Η ευθύνη του πνευματικού κόσμου και των δημιουργών σε αυτές τις κρίσιμες εποχές είναι τεράστια».
Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουνίου, φιλοξενείται στα θέατρα «Ροές», «Αργώ», «ΠΚ» και «Olvio», ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξουν εκδηλώσεις «Εκτός Σκηνής», σε δημόσιους χώρους της Αθήνας, σε στούντιο χορού, εκθεσιακούς χώρους και μουσεία.
Σήμερα, στο Μουσείο Ακρόπολης, τέσσερις ομάδες χορεύουν στον προαύλιο χώρο, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο και πάνω από τα αρχαία εκθέματα που φαίνονται από το γυάλινο πάτωμα, στην παράσταση «Ρresent Βodies».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου